Az önkormányzat cáfolja a Népsziget beépítésének hírét

  •  
  •  
  •  

Nem tervezik a vonatkozó rendelet módosítását.

Tegnap lapunk is hírt adott arról, hogy a 24.hu szerint a XIII. kerületi önkormányzat az építési rendeletek módosítását tervezi, amely lehetővé tenné, hogy a Népszigetet be lehessen építeni.

A lap akkor úgy tudta, hogy az eddig üresen álló területre akár 65 méternél is nagyobb toronyházak épülhetnének, melyre az Újpesti-öbölbe tervezett Marina City-projekt keretében kerülne sor.

Az önkormányzat azonban ma egy közleményben cáfolta, hogy bármilyen építési szabályt vagy rendeletet módosítanának, ezt pedig mi is változtatás nélkül közöljük:

“A napokban több médiafelületen megjelent hír szerint Önkormányzatunk a Népsziget építési szabályzatainak módosításával, valamint rendeletmódosításokkal kívánja lehetővé tenni a Népsziget beépítését. Ezen hírek valótlanságokat állítanak, a szerző tévedésein és feltételezésein alapulnak.

A valóság ezzel szemben az, hogy a XIII. Kerületi Önkormányzat nem tervezi a vonatkozó rendeletek és szabályzatok Népsziget beépíthetőségének megteremtése céljából történő módosítását. Az új szabályozások a könnyebb jogalkalmazást, a rendeletek egyszerűbb használhatóságát kívánják elősegíteni. A készülő Településképi Arculati Kézikönyvvel, valamint az új településképi rendelettel az eddigieknél is szigorúbb szabályozást kíván alkotni.”

, , ,