Az önkormányzat támogatja a fiatal újpesti vállalkozókat

  •  
  •  
  •  

Az újpesti képviselő-testület július 29-ei ülésén fogadta el Déri Tibor polgármester előterjesztését az Újpesti Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programjáról.

A programmal a városvezetés kamattámogatás formájában nyújt segítséget a 35 évnél fiatalabb újpesti vállalkozók mikrohitel felvételéhez.

„Az önkormányzat hamarosan átvállalja az újpesti székhelyű mikrovállalkozások fejlesztéséhez igényelhető mikrohitel kamatának egy részét, amit a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványtól igényelnek”

– közölte a döntéssel kapcsolatban Déri Tibor, aki szerint az intézkedéssel a koronavírus-járvány gazdasági hatásait is enyhíteni szeretnék, továbbá elárulta:

idén 2,5 millió forintot különítenek el erre a célra.

Következő lépésként a IV. kerület együttműködési megállapodást köt majd a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal, amelynek a keretében az önkormányzat biztosítja a kamattámogatás forrását Budapest Mikrohitel felvétele esetén, illetve népszerűsíti a közalapítványt és programjait.

Általános információkért a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány honlapját érdemes felkeresni, ahol minden vállalkozó tájékozódhat a kedvező kamatozású mikrohitelekről (ezek akár nulla százalék kamattal, maximum 10 millió forint értékben igényelhetőek).

, , , , , , ,