Az újpesti cégek jellemzően nem írják elő a kötelező oltást

  •  
  •  
  •  

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter október 28-án jelentette be: a kabinet a munkaadókra bízza a döntést, hogy kötelezővé teszik-e alkalmazottaiknak a covid elleni védőoltást. Megnéztük, hogy ezzel kapcsolatban mi a legnagyobb, illetve a kisebb újpesti foglalkoztatók álláspontja.

“Mi nem járunk külön utakon: nálunk mindenki beoltatta magát, én már a harmadikon is túl vagyok. Nálunk ez nem is kérdés”

– mondta el megkeresésünkre Árva Gábor, a Sógor Vendéglő tulajdonosa.

Pirisi Attila, a Csülök Vendéglő vezetője már árnyaltabb képet festett a helyzetről. Náluk az alkalmazottak lelkiismeretére bízzák a döntést, de kiemelte: akik már megkapták a vakcinát, azok érzékelhetően ellenállóbbak a szezonális betegségekkel szemben, így ő javasolja az oltást.

Káli Roland, az Öreghalász Étterem tulajdonosa úgy nyilatkozott, hogy náluk egy alkalmazott kivételével mindenki beoltatta magát, ám a közeljövőben valószínűleg ő is túlesik a procedúrán, de ettől függetlenül hamarosan üzletpolitikai döntést hoznak az ügyben.

Mehlhoffer Tamás PR és kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint a Tungsramnál még szintén vizsgálják a kérdést, ám eddig nem született hivatalos álláspont. Slezák Gábor, a Coats Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója viszont egyértelműen közölte: a cérnagyárban nem lesz kötelező a védőoltás.

Kurucz Gergely, a First Craft Beer tulajdonos-ügyvezető igazgatója is jelezte: náluk sem vezetik be a kötelező oltást. Felesleges is lenne, mert a sörfőzde minden alkalmazottja kapott vakcinát. A Schiller Autó Család szintén a magas dolgozói átoltottság arányára hivatkozva nem vezeti be a kötelező oltást, ugyanakkor Schiller Márk stratégiai és marketing igazgató válaszában a kedvezőtlen munkaerőpiaci helyzettel is indokolta a lépést.

Egyelőre a Sanofinál sem kötelezik oltásra a dolgozókat, de a cégcsoport válaszában kiemelten fontosnak nevezte kollégái egészségének védelmét és a folytonos gyógyszerellátást biztosító üzletmenet fenntartását. Ezért minden alkalmazottjukat arra biztatják, vegyék fel a covid és az influenza elleni védőoltásokat.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,