•  
  •  
  •  

Az újpesti önkormányzat közleményét változtatás nélkül tesszük közzé.

“Örülünk, hogy végre az országos médiában is felfigyeltek arra, hogy Újpest főterén, a Szent István téren mintegy 9000 négyzetméteren nagy, zöld pihenőpark kialakítása zajlik, sétányokkal, pihenőpontokkal, virágos felületekkel. Nem mindennapi dolog egy ilyen nagyságrendű zöldítés egy város, jelen esetben Újpest életében.

Meglepetésünkre szolgál, hogy éppen a projekt keretében telepítendő padok kerültek az érdeklődés középpontjába, hiszen egyetlen újpesti sem jelezte az önkormányzat felé, hogy alvásra alkalmas padokat szeretnének.

Képtelenség egyébiránt az osztott ülőfelületű padokra az MKKP-s Nagy Dávid által használt »hajléktalanellenes« kifejezés, mivel ez egy közterület, így a padokra bárki leülhet! Egy padnak ugyanis az a funkciója, hogy ráüljenek, hiszen az egy ülőalkalmatosság. Szemben például egy napozóággyal, mely fekvőalkalmatosság.

Ténykérdés ugyanakkor, hogy számtalan lakossági panasz érkezik arra (nem csak Újpesten), hogy a városközpont jelenlegi padjait, közterületeit, életvitelszerű tartózkodásra használják.

Megjegyezzük továbbá, hogy Újpest Önkormányzata jelentős forrásokkal támogat hajléktalan honfitársainkat segítő szervezeteket, alapítványokat, sőt egyik együttműködésünk keretében még önkormányzati lakásokat is biztosítunk a számukra. Természetesen az MKKP-nak szívesen megadjuk számukra ezen szervezetek bankszámlaszámait, posztolás helyett valódi segítség »jeligére«.

A Főtér-parkról bővebben itt olvashatnak: https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2023/02/09/ujpest-zold-foter-kozpark/

, , , , , , , ,