•  
  •  
  •  

4330 négyzetméternyi, azaz hozzávetőlegesen 5 építési telek alapterületének megfelelő betonfelületet törünk fel és füvesítünk be Újpesten, mely által nő a zöldfelületek aránya – tudtuk meg Trippon Norbert alpolgármestertől.

Újpest közterületein és parkjaiban több helyen találhatók funkció nélküli, régi, töredezett burkolatok. Tavaly ősszel Újpest Önkormányzata megbízásából az Újpesti Városgondnokság felmérte ezen burkolatok mennyiségét és javaslatot tett a lehetséges helyszínekre.

„Az egyeztetések után az önkormányzat pénzügyi fedezetet biztosított ezen felmért területek egy részének elbontására, így első körben 11 helyszínen kezdődtek meg a munkálatok”

– tette hozzá Trippon Norbert alpolgármester.

Az aszfaltfeltörések után az Újpesti Városgondnokság munkatársai jó minőségű termőfölddel töltik vissza a területeket, majd tavasszal – ahogy az időjárás engedi – befüvesítik azokat. Mindez jól illeszkedik az önkormányzat számos olyan zöld projektjéhez, mint például a Vadvirágos Újpest, az Intézményi Zöldfalak, az első Közösségi Tankert vagy éppen a tömeges faültetések.

, , , ,