Címke: mozaik

2
ápr

Mozaik – Selmeci László – Ma van az Autizmus Világnapja (videó)

2007 óta április 2-a az Autizmus Világnapja. Az ENSZ szándéka az volt, amikor hivatalos nappá nyilvánította, hogy érzékenyítse a társadalmat. Selmeci Lászlóval, az EGYMI, azaz az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetőjével beszélgettünk.
19
Már

Mozaik – Erőszak a béke helyett – a gyermekotthon sötét oldala (videó)

Kétségbeesve kereste meg szerkesztőségünket egy édesanya, akinek pszichésen sérült kisfiát szexuálisan bántalmazták abban a gyermekotthonban, ahová szakmai ajánlás alapján adta be. Az anyuka kérésére utánajártunk a lehetőségeinek. Végül egy országos, rendszerszintű problémára derült fény. A történet a nyugalom megzavarására alkalmas.
18
feb

Mozaik – Hellenbárt László – Családok krízisben (videó)

Magyarországon minden ötödik nő átélt már bántalmazást, családon belüli erőszakot. Újpesten is működik egy olyan hely, amely menedéket nyújt nekik és gyermekeiknek. A Mozaikban Hellenbárt László, az S.O.S. Krízis Alapítvány intézményvezetője elmondta: olyan családoknak is átmeneti megoldást tudnak kínálni, akik az otthonukat veszítették el.
21
jan

Mozaik – Tápi Eszter – Hajléktalanellátás Újpesten (videó)

Tele a nappali melegedő, az átmeneti szállón pedig várólista is van a hajléktalanellátást végző Twist Olivér Alapítványnál. A Fóti úton működő szervezet munkatársai a hideg beálltát követően az utcán élőknek minden nap visznek meleg ételt, teát és takarót. Tápi Eszter intézményvezető a Mozaikban azt is elmondta, hogy az újpestiek rengeteg adományt szoktak eljuttatni hozzájuk.
7
jan

Mozaik – Tóthné Nyiszteruk Hilda és Tatár Gabriella Katalin – Ezért érdemes a Csokonait választani! (videó)

Újpesti Csokonai: Tudták, hogy a gimnáziumban honvéd-kadét tagozatra is lehet jelentkezni? A Mozaikban az intézmény vezetője, Tóthné Nyiszteruk Hilda arról is mesélt, hogy a humán tagozaton vitaórákra járhatnak a diákok, a nyelvi tagozaton pedig az angol és a német mellett franciául is tanulhatnak.
7
jan

Mozaik – Mezei Emese és Bertók Zsuzsanna – Újpesti diáklány sikere a közgazdasági olimpián (videó)

Bölcsész szeretne lenni az Újpesten tanuló közgazdasági bajnok! Mezei Emese tavaly ősszel nyerte meg a magyarországi Közgazdasági Olimpiát, a nemzetközi versenyen pedig 7. helyezést ért el. A Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum diákja a Mozaikban azt mondta: szereti a pénzügyi feladatokat, kamatszámításokat, függvényábrázolásokat, mégis inkább a tanári pályát választja.
10
dec

Mozaik – Balogh Anna – Mit meséljünk a gyerekeknek karácsonykor?

Inkább olvassunk meséket a gyerekeknek, minthogy tv-ben, vagy tableten nézzük a rajzfilmeket az ünnepek alatt - ezt mondta a Mozaikban Újpest óvoda- és iskolapszichológusi koordinátora. Balogh Anna szerint így jobban fejlődik a fantázia- és képi világuk, ráadásul az ijesztő jelenetek sem okozhatnak akkora traumát, mintha "készen" kapják a filmkockákon.
10
dec

Mozaik – Kiss Tamás és Koszó Krisztián – Karácsony és töltöttkáposzta

Máshogy kell készíteni azokat az ételeket, amelyeket kiszállításra, vagy elvitelre főznek, mint amelyeket helyben fogyasztanak a vendégek - erről is beszélt a Mozaikban Kiss Tamás, az újpesti Tüzestál Étterem tulajdonosa. A séf hozzátette: az igényes alapanyag kulcsfontosságú - erre koncentrálnak a karácsonyi töltött káposzta és halászlé esetében is.
3
dec

Mozaik – Kurja Tímea és Dyekiss Emilné – Cipősdoboz Akció Káposztásmegyeren

Cipősdoboz Akció Káposztásmegyeren is! A Baptista Szeretetszolgálat 17 éve indította el Magyarországon az akciót, 4 éve pedig a Megyeri Klub is gyűjtőpontként működik. A beérkező ajándékok nem hagyják el a kerületet: helyi gyermekek között osztja szét őket a Káposztásmegyeri Szentháromság Plébánia Karitasz Csoportja. Vezetőjük, Dyekiss Emilné azt mondta a Mozaikban: A járvány miatt sokan vesztették el munkájukat, ezért több a rászoruló, mint korábban.
3
dec

Mozaik – Kispál Edit – Ne hagyjuk átverni magunkat!

Az interneten keresztül szeretne karácsonyi ajándékot vásárolni? Vigyázzon, hiába biztonságos, átverések mindig lehetnek! Tudnivalók és jó tanácsok a Mozaikban Kispál Edittől, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivőjétől.