Címke: mozaik

10
dec

Mozaik – Turner Eszter – Mi az a zumbini? (videó)

Beszélgetésünkben egy nagyon különleges programot ismerhetünk meg, aminek segítségével a mozgás és a nyelvismeret egyszerre fejleszthető. Vendégünk Turner Eszter, zumbini oktató
15
okt

Mozaik – Dr. Liptay Éva – Kiállítás Egyiptom legvirágzóbb korszakáról (videó)

A Szépművészeti Múzeum tárlata II. Amenhotep fáraó korát és sírjának felfedezését mutatja be. A kiállítás kurátorával, Dr. Liptay Évával beszélgetünk az ókori Egyiptom legvirágzóbb korszakáról.
1
okt

Mozaik – Solymár Péter – Az egyház és az állatok (videó)

Az Állatok világnapja alkalmából arról kérdeztük Solymár Péter evangélikus lelkészt, hogy mit mond a Biblia az állatokról és az emberek-állatok közötti kapcsolatról.
1
okt

Mozaik – Bajzáth Sándor – Mi is a függőség? (videó)

A függőségnek számtalan fajtájával találkozhatunk a mindennapokban. Hogy pontosan mikortól beszélhetünk függőségről, arról vendégünkkel, Bajzáth Sándor addiktológiai konzultánssal beszélgetünk.
10
szept

Mozaik – Antal Évi – Környezettudatos iskolakezdés (videó)

Hogyan lehet zöldebb az iskolakezdés? Mire figyeljünk a tanszerek vásárlásánál? A Mozaikban Antal Évivel, a “Vászonzsákos lánnyal” beszélgetünk.
28
aug

Mozaik – Tóth Ferenc – Látványos volt az idei tűzijáték (videó)

Hogyan állították össze 2021 gigantikus tűzijátékát az Államalapítás ünnepe előtt? Hogy lehet negyvenezer rakéta kilövését századmásodpercre pontosan megtervezni és papíron megrajzolni? Mi születik meg előbb: az aláfestő zene vagy látványterv? A Tűzijáték show tervező és kivitelező cégének ügyvezetőjével, Tóth Ferenccel beszélgettünk a Mozaikban.
14
máj

Mozaik – Németh György – Folytatódik az utazás (videó)

Hobbiból hivatás, amit ugyan megállított a járványhelyzet, de most újra lehetőséghez jut: az Újpest Televízióban folytatódhat Németh György utazó sorozata. Vele beszélgettünk Mozaik című műsorunkban.
15
ápr

Mozaik – Velkey György – megnőtt a covid-beteg gyerekek száma (videó)

Jelentősen megnőtt a covid-beteg gyerekek száma az előző két koronavírus-hullámhoz képest. Minden szülőt aggodalommal tölt el, hogy hogyan óvja meg gyerekét vagy hogyan segítsen, hogy mielőbb túl legyen a kicsi a kóron. Dr. Velkey György a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója volt a Mozaik vendége.
2
ápr

Mozaik – Selmeci László – Ma van az Autizmus Világnapja (videó)

2007 óta április 2-a az Autizmus Világnapja. Az ENSZ szándéka az volt, amikor hivatalos nappá nyilvánította, hogy érzékenyítse a társadalmat. Selmeci Lászlóval, az EGYMI, azaz az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény vezetőjével beszélgettünk.
19
márc

Mozaik – Erőszak a béke helyett – a gyermekotthon sötét oldala (videó)

Kétségbeesve kereste meg szerkesztőségünket egy édesanya, akinek pszichésen sérült kisfiát szexuálisan bántalmazták abban a gyermekotthonban, ahová szakmai ajánlás alapján adta be. Az anyuka kérésére utánajártunk a lehetőségeinek. Végül egy országos, rendszerszintű problémára derült fény. A történet a nyugalom megzavarására alkalmas.