Címke: ÚTV

22
jan

Körkép – Teljes adás (videó)

Benne: - Pénzügyi háború 2021 – hárommilliárdot vesz el a kormány Újpesttől! Nyilatkozik a polgármester és az országgyűlési képviselő is. - A magyar kultúra napját ünnepeljük ma, rendhagyó módon, online. - Újpesti megemlékezés a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján, január 19-én. - Félbemaradtak vagy abbamaradtak az oltások az újpesti idősotthonokban. Az Újpest Médiának nyilatkozott a főpolgármester-helyettes. - Megszólalt a karácsonykor megkéselt újpesti rendőr. - Holnap lesznek az írásbeli középiskolai felvételik.
11
jan

Körkép – Dunába zuhant egy autó Budapesten (videó)

Személyi sérülés nem történt. A mozgásban lévő kompra akart felhajtani egy autó a soroksári Molnár-szigeti kikötőben, amikor a Dunába zuhant. Az autóban hárman tartózkodtak, mindhárman sérülés nélkül kimásztak a partra. A budapesti hivatásos tűzoltók és a fővárosi tűzoltó búvárszolgálat vonult a helyszínre, ahol a búvárok rögzítették a pórul járt autót, majd a tűzoltók kicsörlőzték a partra.
9
jan

Körkép – Teljes adás (videó)

A tartalomból: - Kacsák a Víztoronynál - marad a zöldterület, az illetékesek cáfolták a beépítésről szóló híresztelésket - Minden adott az SZTK mozgáscentrumának kialakításához - Keleti Ágnest, a világ legidősebb olimpiai bajnokát, a legendás tornászt, Újpest díszpolgárát köszönti az ország - Négy nappal az újrakezdés előtt derült ki: nem indul a tantermi oktatás - Változások januártól - árak, adók, támogatások - Legendás újpesti sportolók és a kerület jellegzetes képei az Újpest feliraton - Kicsi, de aktív szerb közösség Újpesten - Új ÚFC-edző
8
jan

Korrekt – Nagy Erzsébet (videó)

Hogyan lehet tartani a védőtávolságot egy tanteremben 25 gyerekkel? Miért találnak olyan kevés fertőzött pedagógust a tesztelések során? Miért nem jelentkezik több tanár a COVID-szűrésre? Hogy juthat egy egész megyére összesen öt tesztelési pont? Bosszúból maradtak ki épp a közoktatásban dolgozók az oltási rendből? A Korrekt vendége Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos választmányának tagja volt.
7
jan

Mozaik – Mezei Emese és Bertók Zsuzsanna – Újpesti diáklány sikere a közgazdasági olimpián (videó)

Bölcsész szeretne lenni az Újpesten tanuló közgazdasági bajnok! Mezei Emese tavaly ősszel nyerte meg a magyarországi Közgazdasági Olimpiát, a nemzetközi versenyen pedig 7. helyezést ért el. A Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum diákja a Mozaikban azt mondta: szereti a pénzügyi feladatokat, kamatszámításokat, függvényábrázolásokat, mégis inkább a tanári pályát választja.
4
jan

Művészbejáró – Zöld Csaba (videó)

Szívesen eljátszaná az István a király rockopera valamelyik szerepét, ugyanis kisgyermek korától első hangtól az utolsóig ismeri a darabot. Évekkel ezeletőtt lehetősége lett volna elénekelni István szerepét, de akkor erre nemet mondott, mégsem bánta meg a döntését. Furcsa ellentmondás, de az adásban errre is kapunk magyarázatot. A Művészbejáró vendége Zöld Csaba színművész.
22
dec

Újpesti Sport – Erdei Zsolt

A profik és az amatőrök közöttt is a világ legjobbja volt az Újpesti Sport vendége. Erdei Zsolt Újpesten igazgatja a Madárfészek Ökölvívó Akadémiát, munkája mellett már nagyon készül, hogy családja körében ünnepelhesse a karácsonyt.
21
dec

Művészbejáró – Kertész Péter

77 évesen először rendez. Márai Sándor: A Kassai polgárok című darabját viszi színre, ha majd a járványhelyzet is lehetővé teszi. A Művészbejáró vendége a jellegzetes orgánumú színművész, Kertész Péter.
18
dec

Korrekt – Déri Tibor

Melyek voltak 2020 legnehezebb és legszebb pillanatai Újpest életében? Hogyan sikerül megbirkózni a járvány következtében előálló nehéz gazdasági helyzettel? Mit sikerült teljesíteni a korábbi tervekből és mit nem? Hogyan tölti majd az ünnepeket a polgármester? A Korrekt adásából kiderül.
18
dec

Körkép – Teljes adás

A tartalomból: - Új fejlemények a Nyár utcai felújítás ügyében. - Déri Tibor értékelte az évet. - Piros tornacipője buktatta le az István utcai rablót. - Új, köztéri órákat állítottak fel Újpesten. - 2900 gyorstesztet kapott a fővárostól a kerület. - Zacher Gábor: mindenki maradjon a fenekén karácsonykor! - Ajándékosztás minden mennyiségben!