Címke: ÚTV

19
márc

Mozaik – Erőszak a béke helyett – a gyermekotthon sötét oldala (videó)

Kétségbeesve kereste meg szerkesztőségünket egy édesanya, akinek pszichésen sérült kisfiát szexuálisan bántalmazták abban a gyermekotthonban, ahová szakmai ajánlás alapján adta be. Az anyuka kérésére utánajártunk a lehetőségeinek. Végül egy országos, rendszerszintű problémára derült fény. A történet a nyugalom megzavarására alkalmas.
19
febr

Körkép – Teljes adás 2021.02.19.

...
13
febr

Körkép – Teljes adás 2021.02.12.

A tartalomból - Nagy hideg - segítsünk, ha kell. - Folyik az újpestiek oltása; az újpesti SZTK is oltópont. - Cél az illegális erdőirtás megfékezése - szigorodott a fakivágási rendelet Újpesten. - Idősek életét menthetik meg a házi gondozás frissen érkezett készülékei. - Érvényes tajszám nélkül február 12-étől fizetni kell az egészségügyi ellátásért – kivéve a koronavírus elleni vakcinát. - A főváros újabb 10 ezer ingyenes és önkéntes tesztet ajánlott fel. - Az újranyitásban is segít a főváros azoknak a cégeknek, amelyeket megroppantott a járvány. - Déri Tibor polgármester és Czigler László alpolgármester jutalomban részesítette a december 24-i újpesti késelés két hős rendőrét. - Megszólalt az a családapa, aki két gyermekével és terhes feleségével ült az autóban, amikor szembe találta magát az ámokfutó drogdílerek autójával és az őket üldöző rendőrökkel. - A Valentin-napot megelőző hét a Házasság Hete, az utána következő pedig a Káposztási Családok Egyesületének hasonló ünnepe. - Megpróbál karneváli hangulatot teremteni az Újpesti Kulturális Központ. - ÚFC: két győzelem, pénteken a Diósgyőrt fogadjuk
29
jan

Körkép – Teljes adás

...
22
jan

Körkép – Teljes adás (videó)

Benne: - Pénzügyi háború 2021 – hárommilliárdot vesz el a kormány Újpesttől! Nyilatkozik a polgármester és az országgyűlési képviselő is. - A magyar kultúra napját ünnepeljük ma, rendhagyó módon, online. - Újpesti megemlékezés a magyarországi németek elhurcolásának emléknapján, január 19-én. - Félbemaradtak vagy abbamaradtak az oltások az újpesti idősotthonokban. Az Újpest Médiának nyilatkozott a főpolgármester-helyettes. - Megszólalt a karácsonykor megkéselt újpesti rendőr. - Holnap lesznek az írásbeli középiskolai felvételik.
11
jan

Körkép – Dunába zuhant egy autó Budapesten (videó)

Személyi sérülés nem történt. A mozgásban lévő kompra akart felhajtani egy autó a soroksári Molnár-szigeti kikötőben, amikor a Dunába zuhant. Az autóban hárman tartózkodtak, mindhárman sérülés nélkül kimásztak a partra. A budapesti hivatásos tűzoltók és a fővárosi tűzoltó búvárszolgálat vonult a helyszínre, ahol a búvárok rögzítették a pórul járt autót, majd a tűzoltók kicsörlőzték a partra.
9
jan

Körkép – Teljes adás (videó)

A tartalomból: - Kacsák a Víztoronynál - marad a zöldterület, az illetékesek cáfolták a beépítésről szóló híresztelésket - Minden adott az SZTK mozgáscentrumának kialakításához - Keleti Ágnest, a világ legidősebb olimpiai bajnokát, a legendás tornászt, Újpest díszpolgárát köszönti az ország - Négy nappal az újrakezdés előtt derült ki: nem indul a tantermi oktatás - Változások januártól - árak, adók, támogatások - Legendás újpesti sportolók és a kerület jellegzetes képei az Újpest feliraton - Kicsi, de aktív szerb közösség Újpesten - Új ÚFC-edző
8
jan

Korrekt – Nagy Erzsébet (videó)

Hogyan lehet tartani a védőtávolságot egy tanteremben 25 gyerekkel? Miért találnak olyan kevés fertőzött pedagógust a tesztelések során? Miért nem jelentkezik több tanár a COVID-szűrésre? Hogy juthat egy egész megyére összesen öt tesztelési pont? Bosszúból maradtak ki épp a közoktatásban dolgozók az oltási rendből? A Korrekt vendége Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos választmányának tagja volt.
7
jan

Mozaik – Mezei Emese és Bertók Zsuzsanna – Újpesti diáklány sikere a közgazdasági olimpián (videó)

Bölcsész szeretne lenni az Újpesten tanuló közgazdasági bajnok! Mezei Emese tavaly ősszel nyerte meg a magyarországi Közgazdasági Olimpiát, a nemzetközi versenyen pedig 7. helyezést ért el. A Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum diákja a Mozaikban azt mondta: szereti a pénzügyi feladatokat, kamatszámításokat, függvényábrázolásokat, mégis inkább a tanári pályát választja.
4
jan

Művészbejáró – Zöld Csaba (videó)

Szívesen eljátszaná az István a király rockopera valamelyik szerepét, ugyanis kisgyermek korától első hangtól az utolsóig ismeri a darabot. Évekkel ezeletőtt lehetősége lett volna elénekelni István szerepét, de akkor erre nemet mondott, mégsem bánta meg a döntését. Furcsa ellentmondás, de az adásban errre is kapunk magyarázatot. A Művészbejáró vendége Zöld Csaba színművész.