Címke: Korrekt

10
ápr

Korrekt – Lackfi János – A költészet napja (videó)

Az is bolond, aki poétává lesz Magyarországban. Csokonai idején így volt, amit a költő sorsa is bizonyít, de mi van ma a rímfaragókkal? Lackfi Jánost kérdeztük a költészet napja alkalmából.
27
febr

Korrekt – Gémesi György (videó)

Hogy milyen eredménnyel jár majd az újpesti petíció, nem tudni, a kompenzációra azonban nincs sok esély. Ez már a csütörtöki Kormányinfón kiderült, az azt követő egyezetetésen pedig biztossá is vált, de Újpest nem adja fel. Korrekt című műsorunk vendége Gémesi György lesz, aki a Magyar Önkormányzati Szövetség elnökeként egy héttel korábban már végigült egy ilyen egyeztetést, és ő is keserű szájízzel állt fel az asztaltól.
5
febr

Korrekt – Pesty László (videó)

Véghajrájában az Írdalá-kampány. Összegyűlt a megfelelő mennyiségű szignó a nemzeti régiók védelmében indított aláírásgyűjtő kampányban.
29
jan

Korrekt – Kiss László (videó)

Kik eveznek előre, és kik hátra az önkormányzatok viharba került csónakján? Mennyit bukik a kormányzati megszorításokon a III. kerület? Milyen szilveszteri „ajándékot” kaptak az óbudaiak a kormánytól? Mi volt a legmeglepőbb a 2019. őszi fordulat után? A Korrekt vendége Kiss László, a III. kerület polgármestere volt.
8
jan

Korrekt – Nagy Erzsébet (videó)

Hogyan lehet tartani a védőtávolságot egy tanteremben 25 gyerekkel? Miért találnak olyan kevés fertőzött pedagógust a tesztelések során? Miért nem jelentkezik több tanár a COVID-szűrésre? Hogy juthat egy egész megyére összesen öt tesztelési pont? Bosszúból maradtak ki épp a közoktatásban dolgozók az oltási rendből? A Korrekt vendége Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete országos választmányának tagja volt.
18
dec

Korrekt – Déri Tibor

Melyek voltak 2020 legnehezebb és legszebb pillanatai Újpest életében? Hogyan sikerül megbirkózni a járvány következtében előálló nehéz gazdasági helyzettel? Mit sikerült teljesíteni a korábbi tervekből és mit nem? Hogyan tölti majd az ünnepeket a polgármester? A Korrekt adásából kiderül.
11
dec

Korrekt – Balogh Zoltán

Hogyan lesz az ápolóknak adott 20 százalékos béremelésből 16 százalék? Hogyan kaphatja meg a tavasszal megfertőződött egészségügyi dolgozó ősszel a megígért 100 százalékos fizetést? Hányan dőltek ki a vírus elleni küzdelem frontvonalából? Meddig lehet bírni a 12 órás műszakokat maszkban, kesztyűben, sokszor haldoklók közt? A Korrekt vendége Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke volt.
28
nov

Korrekt – Dr. Szabad Zoltán

Hány orvos fog csak magánpraxisban dolgozni január 1-e után? Kik, hol és mikor fogják beadni a Covid-oltásokat? Hány beteget tud ellátni egy nővér? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ a Korrektben.
13
nov

Korrekt – Trippon Norbert

Miért nincs jó bőrben az újpesti költségvetés? Hány milliárd forintos kiesést okoztak a kerületnek a járvány miatti kormányzati elvonások? Miért fontos, hogy egyre több vadvirág legyen a kerületben? És kinek a joga eldönteni, hogy milyen mesét olvassanak az óvodásoknak? A korrekt vendége Trippon Norbert alpolgármester.
6
nov

Korrekt – Bedő Kata

Lesz adventi vásár, az ingyenes korcsolyapályát azonban a járványhelyzet miatt nem állítják fel Újpest főterén. A vásárt is csak szigorú előírások betartása mellett és csak akkor tartják meg, ha azt a járványhelyzet lehetővé teszi- mondta el Korrekt című műsorunkban Bedő Kata, kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester.