Csak ültetik, ültetik és ültetik a fákat…

  •  
  •  
  •  

Százharminc fa a víztorony közelében, ezen belül pedig vadonatúj és hosszú fasor létesült a Szigeti József utcai parkolóban. Újpestnek a lila mellett nagyon jól áll a zöld is.

Juharfák, díszalmák és díszcseresznyék. Ez utóbbiak mind gyönyörűek lesznek tavasszal, amikor virágba borulnak, illatuk pedig messzire száll, magával ragadó látványt és érzést varázsolva a víztorony melletti zöld területre. De nemcsak itt mutatnak majd jól az idei őszi szezonban ültetett fák, hanem kerületszerte mindenhol. Például a Szilágyi út mentén a villamos sínek mellett lévő új, 35 hársfából álló fasor vagy éppen a tucatnyi platánfa a Dugonics utcában és Irányi Dániel utcában, valamint a mutatós szivarfák a Tanoda téren.

„Nem árulunk zsákbamacskát, előre megmondtuk, hogy a tömeges faültetés folytatódik Újpesten, amit már jól láthatnak az újpestiek kerületszerte. A mostani szezonban 580 darab kétszer iskolázott fát telepítenek a Városgondnokság munkatársai, amellyel év végéig elérhetjük a 2019 ősze óta ültetett fák számában a 2116-ot. Elindult továbbá az Újpesti Faszámláló is, ahol folyamatosan nyomon lehet követni, hol is tartunk éppen”

– mondta el Trippon Norbert alpolgármester.

De nemcsak a fák ültetésében áll jól az önkormányzat, hanem az előző cikkünkben is bemutatott napelemes térlámpák kihelyezésében is. Most nyolc helyszínen – eddig sötét sétányokra és kutyafuttattókba – helyez ki összesen 49 napelemes térlámpát Újpest Önkormányzata. Már sötétedés után is világos van többek között a Bőröndös sétányon vagy éppen a Görgey úton a szánkódomb melletti területen. ÚN

, ,