Decemberben LED-izzókat osztanak az Újpesti Piacon

  •  
  •  
  •  

A térítésmentesen biztosított LED-izzók osztására 2022. december 5-e és 16-a között kerül sor. Az izzókat az Újpesti Piac (1042 Budapest, Szent István tér 12.) első emeletén kialakított osztóponton lehet átvenni két héten keresztül a készlet erejéig, hétfőn 8 és 18 óra között, keddtől péntekig pedig 8 és 16 óra között.

Az önkormányzat összesen 42 ezer darab energiatakarékos LED-izzót biztosít az újpesti lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek számára.

Az illetékesek azt kérik, hogy az átvételhez mindenki hozza magával a lakcímkártyáját, mert ezt az átvételkor be kell mutatni.

Viszont fontos információ, hogy az izzókat meghatalmazással más helyett is át lehet venni. Az osztóponton ugyanakkor csak pontosan és helyesen kitöltött nyomtatványokat fogadnak el. A meghatalmazásnak tartalmaznia kell

  • a meghatalmazó és meghatalmazott személyes adatait (név, születési idő és hely, lakcím),
  • a meghatalmazás tárgyát (izzók átvétele),
  • az aláírás dátumát,
  • a meghatalmazott és meghatalmazó aláírását,
  • a két tanú nevét, lakcímét és aláírását.

Az izzócsomagok átvételéről mindenkinek elismervényt kell aláírnia a helyszínen.

Az izzók átvételéhez szükséges dokumentumok és tájékoztató iratok (ezek az osztópontokon is kitölthetők lesznek):

A szervezők kérik, hogy zacskót mindenki hozzon magával, mert azt környezetvédelmi okokból az önkormányzat nem biztosít.

Tudatos energiatakarékosság a LED-fényforrások használatával a hagyományos villanykörtékhez képest – azonos fényerősség és komfortérzet mellett – a világítási költségek akár 40 százalékkal is csökkenthetőek, továbbá átlagos élettartamuk 30-50 ezer óra között mozog, ami sokszorosa az izzószálas, halogén vagy kompakt fénycsöves technológiáknak. Ezért is fontos, hogy a saját otthonainkban is elkezdjük ezeket használni.

Nem véletlen tehát, hogy idén az év végéig egy átfogó energetikai-korszerűsítési program keretében már 21 önkormányzati intézményben, például óvodákban, bölcsődékben, az SZTK-ban cserélték le a régi izzókat korszerű, energiatakarékos LED-fényforrásokra.

 

, , , , ,