Eddig több mint 8200 embert oltottak be az Újpesti Szakrendelőben

  •  
  •  
  •  

Elégedettek az újpestiek az április 3-án indult tömeges oltási programmal. És nemcsak az oltakozás menetével, hanem a szakemberek munkájával is. A kulcs a jó szervezés: az SZTK már hónapokkal korábban felkészült az akcióra.

“A szakrendelőben már februárban megkezdtük a felkészülést az oltási procedúrára, és előre biztosítottuk annak a feltételeit, hogy minden zökkenőmenetesen működjön. Ennek köszönhetően sem a dolgozókat, sem az orvosokat nem érte váratlanul a nagy számban érkező oltakozók megjelenése, és gördülékenyen zajlik a vakcinák beadása”

– mondta Ungár Klára.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A szakrendelő ügyvezető igazgatója azt is hozzátette:

„Az oltásban részt vevő orvosok és szakdolgozók, illetve minden más kolléga maximálisan felkészült és tudása legjavát nyújtja.”

Mint mondja, mindezt a lakossági visszajelzések is megerősítik, a páciensek ugyanis nagyon elégedettek a szervezéssel, a helyiségek kialakításával és az oltás menetével is.

Tökéletes együttműködés

Az ügyvezető példaértékűnek nevezte az újpestiek fegyelmezettségét és tájékozottságát is.

“Az oltakozók tisztában vannak az oltási protokoll lépéseivel, értik és maximálisan betartják a szabályokat, felkészülten és pontosan érkeznek az oltásra”

– fogalmazott az intézmény vezetője.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Úgy véli, ennek is köszönhető, hogy a kerületben élők nagyon elégedettek a szakrendelő védekezésben nyújtott teljesítményével, hiszen az épület falai között olyan körülmények és olyan szakmai színvonal várja őket, amely teljes mértékben összhangban van az előzetes elvárásaikkal.

Astra igen, kínai kevésbé

Eddig kétszer volt lehetőség a szakrendelő honlapján a megfelelő felületen előzetes időpontfoglalásra az AstraZeneca-vakcinához, és mindegyik alkalommal beteltek a szabad helyek, tehát ezt a funkciót is megfelelően elsajátították a helyiek. Ugyanakkor az igazgató azt is elmondta, hogy a kínai oltóanyagra nem jelentkeztek annyian, mint amennyi időpont lett volna, pedig szeretnék, ha ezzel a lehetőséggel is élnének az emberek.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

Halasztás lehetséges

Mivel az orvosok a saját rendelési idejükben látják el az oltási feladatokat, így volt példa arra, hogy bizonyos vizsgálatokat nem tudtak adott napon elvégezni.

“A rendeléseket úgy osztjuk be, hogy a lehető legkevesebbet kelljen szüneteltetnünk. Erre a jövőben is odafigyelünk”

– emelte ki Ungár Klára.

, , , , ,