Egy plusz két hónapra eltiltották Mészöly Gézát

  •  
  •  
  •  

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága egy hónapra eltiltotta az Újpest vezetőedzőjét, Mészöly Gézát, melyhez pluszban két hónap felfüggesztett eltiltást is kapott – értesült a Nemzeti Sport. A szakember már a csütörtök esti, Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen sem ülhet a lila-fehérek kispadján.

Mészöllyel szemben azután indult fegyelmi eljárás, hogy a Diósgyőr elleni, február 11-i meccset követő sajtótájékoztatón kifogásolható szóhasználattal élve “nagydarab fekának” nevezte egyik játékosát. Az MLSZ fegyelmi bizottsága múlt heti ülésén egy héttel elnapolta a döntést, így csak most született ítélet az ügyben.

A bizottság Mészölyt egy plusz két hónapra eltiltotta, vagyis egy hónapig biztosan nem ülhet a kispadon. Büntetésének további két hónapját pedig felfüggesztve kapta, ez akkor lép életbe, ha újabb hasonló fegyelmezetlenséget követ el. A döntés azonnali hatályú, vagyis a vezetőedző már a ma esti, Paks elleni MK-mérkőzésen sem irányíthatja a csapatot. Mészöly Géza fellebbez a döntés ellen.

ÚN

, , , , ,