•  
  •  
  •  

Janikovszky Éva a gyermekmeséiről híresült el, holott remek felnőtt műveket is írt. Az írónő A lemez két oldala című darabját március 25-én 19 órától mutatják be az Ifjúsági Házban. A szereposztás parádés: Kovács Vanda, Horváth Lili, Csonka András és Inotay Ákos lép színpadra. Az előadást Tollár Mónika rendezte.

Jöjjön néhány gondolat a darabról:

„Biztos mindenkinek ismerős, ha a saját véleménye nagyon eltér a saját – adott esetben fél órával ezelőtti – véleményétől, csak mert közben egy másik szerepbe került, és már nem az anyukáját kell győzködnie ugyanarról, hanem a gyerekét. Nyilván néha nagyon nehéz nevetni ezeken a helyzeteken, de egy sötét nézőtéren simán lehet úgy csinálni, mintha ez nem rólunk szólna, hanem másokról. A fergeteges előadás gyorsan magával ragadja az embert, az elragadtatottság állapotában viszont nehéz színlelni, így a röhögés feloldja azokat a gátlásokat, amik ezekben a helyzetekben rakódnak ránk. Janikovszky Éva azonban túl jó megfigyelő, a megengedő humor nem fedi el, hogy ezek bizony mi vagyunk. Szóval ez valami felszabadító röhögés, amiből kevés van az életünkben, miközben minden más módszer hatástalannak tűnik az élet nagy kérdéseinek kezelésére.”

Az egyik néző pedig így vélekedett:

„Janikovszky: szeretem, nagyon! Az este után még órákig nem lehetett letörölni az arcomról a mosolyt. A két zseniális színésznő és színész hihetetlenül életszerűen tolmácsolta a felnőtteknek szóló írásokat. Janikovszky annyira mai, annyira igaz, tele humorral, öniróniával, élettel. Kötelező program hölgyeknek, és férfiaknak, anyáknak és nagylányoknak!”

, , , ,