•  
  •  
  •  

Felépült, és már minden kész van Újpesten a főváros első családi mókus-és madárligetében az Ugró Gyula soron. Az elmúlt hetekben alakították ki az Izzó lakótelepnél található családi parkot, amely immár elkerítve és biztonságosan várja majd az újpestieket, akik szeretnék vadon élő kedvenceinket etetni és csodálni. Bedő Kata alpolgármester és Pataki Gábor, az Állatmentő Liga elnöke vezetésével február közepén hozták létre és kerítették el a területet, amit biztonságossá is tettek, hogy a vadveszély egyáltalán ne fenyegesse a látogatókat.

„Új, fából készült etetőket és itatókat valamint madárfürdőt helyezünk ki, és egyéb kisebb fejlesztéseket tervezünk, amelyek segítségével valóban egy gyermekek és felnőttek számára is tökéletes közösségi teret alakítunk ki”

– mondta el Bedő Kata alpolgármester, aki március 6-án újabb fa etetőket és információs táblákat helyezett el a ligetben.

Bedő Kata

„Információs táblát helyeztünk ki, amelyik a mókus és madárliget madárfajtáit mutatja be. Nem is sejtenénk, hogy a mókusok mellett milyen sokféle madár élőhelye ez a kis terület. Az információs tábla segítségével a látogatók felfedezhetik és be is azonosíthatják az itt élő madarakat.”

Az oktatótáblán a madárfajták ábrája és neve mellett QR-kód is található, ami a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület oldalára vezeti el az érdeklődőket.

Bedő Kata alpolgármester elmondta, az újpesti mókus- és madárligetet, a Mókaparkot az Állatmentő Liga és Pataki Gábor fáradhatatlan munkája révén hozták létre, és további köszönet illeti az Újpesti Városgondnokság munkatársait.

, , , , , , , ,