•  
  •  
  •  

A Budapest Esély Nonprofit Kft. az Egymásra lépni tilos! című esélyegyenlőségi kampányának keretében pályázatot hirdet egyéni alkotók és alkotócsoportok számára.

Idén 150 éve, hogy Buda, Pest és Óbuda egyesülésével megszületett fővárosunk, Budapest. Az egész éven át tartó programsorozathoz az Egymásra lépni tilos! kampány is csatlakozik, áll a szervezet pályázati kiírásában.

A közleményből kiderül, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Esély idén kezdte meg a fővárosi esélyegyenlőségi program következő öt évre szóló tervének kidolgozását. A szervezők olyan pályaműveket várnak, amelyekkel a pályázók üzeneteket fogalmaznak meg a 150 éves Budapest új esélyegyenlőségi programjával kapcsolatban.

„Arra kérünk, mondjátok el nekünk, mit gondoltok fő feladatnak az esélyegyenlőség területén! Alkossatok olyan műveket, amelyek bemutatják, hogy szerintetek 150 éves városunkban mik a leginkább jellemző helyzetek, problémák, amelyekkel az esélyegyenlőség területén foglalkozni érdemes. Megmutathatod azt is, milyen az a főváros, ahol élni szeretnél, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés, kirekesztés és ahol mindenki egyenlő esélyekkel rendelkezik. Tegyetek javaslatot a problémák megoldására a művészet eszközeivel!”

– áll a felhívásban.

Milyen pályaműveket várnak?

I. Képzőművészeti alkotás (rajz, festmény, plakát… stb.): A képeket (vagy – pl.: festmény, grafika esetén annak fotóját, másolatát) digitálisan, legalább 500dpi felbontásban, JPG formátumban várjuk. A képeket weboldalra és közösségi oldalra is feltöltjük, kérjük ennek figyelembevételét a formátum kiválasztásánál.

II. Kisfilm (lehet némafilm, próza, de videoklip, riport is): Készülhet bármely, mozgókép rögzítésére alkalmas eszközzel. Hossza maximum 2 perc, formátuma: AVI kiterjesztésben, 720×576 vagy 1024×768 pixel méretben, melyet a megadott e-mailcímre és vagy fájlmegosztó (pl.: Google Drive, WeTransfer), segítségével vagy link megadásával (pl.: YouTube vagy TikTok) várunk.

III. Irodalmi alkotás (vers, próza): Maximum 6000 karakter (szóközök nélkül) terjedelemben. Word dokumentumot várunk, egy-egy írásmű terjedelme nem haladhatja meg a 6000 karaktert, egy dokumentum egy írásművet vagy egy sorozat darabjait tartalmazhatja. A külön írások külön fájlba kerüljenek!

Díjazás (kategórianyertesek és közönségdíjasok egyaránt):

  • 1. helyezett: 50 000 Ft
  • 2. helyezett: 40 000 Ft
  • 3. helyezett: 30 000 Ft

A díjak járulék és adóterheit a Budapest Esély Nonprofit Kft. vállalja.

A pályázatról szóló további információk a következő LINKEN olvashatók.

, , , , ,