Együtt újítottak fel a kerületek egy járdát

  •  
  •  
  •  

Új járdaszakaszt adtak át Újpest és Rákospalota találkozásánál, a vasút mentén, a Töltés utcában, szeptember 13-án. A frissen felavatott szakasz 115 méter hosszú, és a főváros tulajdonában, kezelésében lévő káposztásmegyeri területen található. Az új járda a két önkormányzat közös munkájának eredménye.

Czigler László alpolgármester elmondta, hogy tavaly kereste meg Lukács Gergely rákospalotai önkormányzati képviselő, hogy nagyon rossz állapotban van a két kerület találkozásánál található járda, amely a 14-es villamos megállójához vezet.

Czigler László ekkor megkereste alpolgármester társát, dr. Trippon Norbertet a problémával, majd megkezdődött a kerületek összehangolt munkája. Lukács Gergely az avatón ismertette, bár korábban is voltak lakossági kezdeményezések a járdafelújítás érdekében, akkoriban nem tudott összefogni a két kerület vezetése.

Tóth Imre és Czigler László

„Most végre megérett a pillanat. Bár nem nagy beruházásról van szó, mégis példaértékű az összefogás, jövőbe mutató, hogy a két kerület együtt tud dolgozni”

– vélekedett a XV. kerület önkormányzati képviselője.

Lukács Gergely, Rácz Norbert, Czigler László, Tóth Imre és Trippon Norbert

Rácz Norbert, Káposztásmegyer önkormányzati képviselője arra mutatott rá, hogy az ott élő emberek rengeteget közlekednek majd az érintett járdaszakaszon.

„Közösen történt a munkamegosztás és a költségek vállalása is”

– mondta Tóth Imre, a XV. kerület alpolgármestere. Az alpolgármester ismertette, hogy Újpest önkormányzata biztosította a térkövet, míg a rákospalotaiak az építést vállalták magukra.

Dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere arról győződött meg, hogy sok száz embernek lesz könnyebb és kulturáltabb a munkába jutás.

, , , , , , , ,