Elkezdődött a Szent Imre utca felújításának második szakasza

  •  
  •  
  •  

Tavaly év végén készült el a Szent Imre utcai járda, Leiningen Károly és Bajza József utcák közötti szakaszának teljes körű felújítása. Akkor egy új járdát és 14 új kulturált parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat. Most a következő szakasza kezdődött el, ahol szintén felújítják a járdát és kulturálttá teszik az eddigi parkolási viszonyokat.

Régóta meglévő probléma volt, hogy a Szent Imre utcában a járdák töredezettek, hepehupásak, a parkolóhelyek gödrösek és sarasak, így kézenfekvő ötlet volt, hogy elinduljon a felújításra szoruló szakaszok újjáépítése. A tavalyi első szakasz után most nekikezdtek a második szakasznak.

“A mindösszesen 225 négyzetméternyi járdafelújítás a Szent Imre utca OBI felőli részén és a Szent Imre utca, Bajza József utca és Dessewffy utca közötti szakaszán történik. A kivitelezés során kiépítésre kerül 22 gyeprácsos parkoló is, így a jövőben már ezeken a részeken is kulturált körülmények között parkolhatnak majd az autósok. Egyúttal lesz bőven hely a gyalogosoknak is, nem lehet majd elállni autóval a járdát” -mondta el a kivitelezésről dr. Trippon Norbert alpolgármester. A környéken nem csak ez volt az egyetlen felújítás az elmúlt időszakban. Nem is olyan rég a leromlott burkolatú Szent László tér új burkolatot kapott, így már nem a régi kockaköveken kell zötykölődniük az autósoknak, s a felújítás során a mellette lévő Nagysándor József utcában is új kopóréteget húztak. Régebben pedig a Tűzoltó Skanzen előtti járdát újította fel az önkormányzat.

EJ

, ,