•  
  •  
  •  

Az Újpesti Városgondnokság munkatársai elkezdték serényen ültetni a fákat városszerte. Tavasszal közterületeinken 150 darab fát telepítünk, többek között platánok, hársak, japánakácok, ostorfák, gömb kőrisek, szivarfák, juharok, tövises lepényfák, komló gyertyánok szerepelnek a tavaszi faültetési programban – tudtuk meg Trippon Norbert alpolgármestertől.

A tavaszi faültetés szakmai szabályai kicsit eltérnek az őszi telepítés szabályaitól. Az elültetett fákat nem „csirkézik fel”, nem halmoznak a tövükhöz földet, hiszen nem kell őket védeni az esetleges erős fagyoktól, hanem rögtön kialakítják az úgynevezett tányért, és megkezdik a fák öntözését.

A mostani szezonban például a Megyeri úton, a temető melletti zöldsávban, a Sporttelep utcában, a Külső-Szilágyi úton, a Fóti úton és a Pálya utcában telepítenek fákat a Városgondnokság szakemberei.
Tavasszal kevesebb fát ültetünk, hiszen a faültetésre a legideálisabb időszak az ősz. Így akkor majd nagyobb számban fogjuk folytatni a fatelepítéseket Újpest-szerte – teszi hozzá az alpolgármester.

2019 óta Újpesten az önkormányzat eddig 2116 fát ültetett el.

A telepítésekről, azok számszerű alakulásáról bővebb információt az ujpestifaszamlalo.hu weboldalon keresztül kaphatnak az újpestiek. A tavaszi faültetések április közepén fejeződnek be.

, ,