•  
  •  
  •  

Az újpesti rendőrök három, betöréssel gyanúsítható férfit kerítettek kézre. A feltételezések szerint egyikük tíz fővárosi vendéglátóhelyre – köztük több Római parti étterembe – tört be július végén.

Nyomozás indult a BRFK IV. Kerületi Rendőrkapitányságán, mert 2022. július 26-án éjszaka három férfi betört egy újpesti pizzériába, ahonnan 240 ezer forintot tulajdonítottak el. A nyomozók hamar azonosították a feltételezett elkövetőket; egyiküket, a 39 éves J. Sándort augusztus 2-án a helyszín közelében fogták el.

A legfiatalabb társát, V. Norbertet augusztus 18-án, a 36 éves Cs. Olivért pedig 19-én tartóztatták le, ők kihallgatásuk során beismerték a bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás során a 20 éves V. Norbert további kilenc, hasonló betörést ismert be, amelyek közül hat a III. kerületi Római parton és annak környékén, egyik a XIII. kerületben, a másik kettő pedig a XV. kerületben történt. Ezekben az esetekben a férfi a gyanú szerint legtöbbször pénzt, illetve különféle alkoholos italokat, édességeket lopott.

A nyomozók a férfit ezenkívül hat másik lopással is meggyanúsították. A három férfi szabadlábon védekezhet.

, , ,