Egyedülálló produkció az UP-ban – a Face Team akrobatikus sportszínház

  •  
  •  
  •  

Idén húszéves a Face Team, Magyarország első és egyetlen akrobatikus sportszínháza. Az évfordulóra egy különleges színdarabbal készültek, amelynek a premierje az UP Újpesti Rendezvénytéren volt. A nagy sikerre való tekintettel a Face Team az UP rendszeres fellépője lesz. Takács Áronnal, a csapat vezetőjével beszélgettünk.

A csapat

– 2003-ban megnyertem a Nike It’s Right Freestyle versenyt, és a tatai Eötvös József Gimnázium igazgatója felkért, lépjek föl az iskola rendezvényén – meséli a kezdeteket Takács Áron. – Akkor még lámpalázas voltam, és nem mertem ezer ember előtt egyedül szerepelni, így megkértem hét barátomat, hogy hozzunk össze egy kis műsort. Azóta pedig nincs megállás.

A csapat sikert sikerre halmozva járja a világot és bár akadnak hasonló egyesületek, az ő produkciójuk a világon teljesen egyedülálló. Akrobatikus kosárlabda, kézilabda, korfball, labdazsonglőrködés szerepel a csapat tagjainak előadási palettáján. Több mint 3000 alkalommal léptek már fel öt kontinensen, rangos sporteseményeken, színházi és cirkusz fesztiválokon. Többszörös vendégei az NBA és a FIBA által szervezett világtalálkozónak. A világ legnagyobb kortárs cirkusz producere, a Cirque du Soleil is a Face Team tagjaival hozta létre egyik legújabb showját, a “Mad Apple”-t, Las Vegasban. A tagok nevéhez 15 kosárlabda és trampolin jellegű Guinness Világrekord fűződik. Face Team Vlogs csatornájukat és videóikat több 100 millióan nézték meg világszerte.

A produkció

A Face Team azért teljesen egyedülálló, mert nem csupán szaltókat ugrálnak és extrém gyakorlatokat mutatnak be, igyekeznek egy történetet is elmesélni. – A koreográfiákat én találom ki, és amikor összeáll egy új műsor, a fiúkkal közösen megbeszéljük, hogyan tudjuk kivitelezni – meséli a csapat vezetője. – Az UP Újpesti Rendezvénytér színpadán a Face Team egész estés darabjában megidézi a csapat elmúlt két évtizedének legemlékezetesebb pillanatait. A darab rövid története: a nem túl távoli jövőben a társadalom elfeledte valódi önmagát. Monoton robotolnak a mindennapok sivár, érzelem- és érintésmentes világában, ahol két gyermekben fellobban a tűzzel teli vágy, hogy megismerjék múltjukat, és téren, időn át kutatva újra elhozzák ebbe a világba az önfeledt vidámságot, energiát és boldogságot.

Utánpótlás

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége 2018-ban hivatalos sportágként jegyezte be akrobatikus kosárlabdázást, majd meg is hirdette a nemzeti bajnokságot. Ezt a fajta sportot, csak és kizárólag a Face Team edzőitől tanulhatják a fiatalok Magyarországon a Szabadtéri Sportok Egyesülete keretein belül.

– A tanfolyam célja a gyerekek koordinációjának javítása, csapatmunka valamint a megfelelő jövőkép kialakítása – magyarázza Takács Áron. – Ajánlott 8-18 éves kor között. Az edzésre általános sportfelszerelés szükséges. Előny, ha van akár kosárlabda, torna alapképzettség, de nem szükséges, mert mindent az alapoktól tanítunk, a saját tudásszintjüknek megfelelően. Edzéseinken nagy hangsúlyt fektetünk a koordinációs és labdás ügyesség fejlesztésére.

Érdeklődés: Zelena-Tanos Dorina, utanpotlas@faceteam.hu, +36-30-175-4703

A Face Team következő előadásainak időpontjai és jegyvásárlás az alábbi linken érhetőek el.

dv.

, , , ,