•  
  •  
  •  

A New Level Empire nyerte az év hazai elektronikus zenei albuma vagy hangfelvétele Fonogram-díjat április végén. A zenekar vezetője, Ujvári Zoltán Szilveszter, Zola rengeteg élményt élt meg kerületünkben, például itt nősült meg.

Zola 2013-tól 2019-ig élt Újpesten, élete legszebb és – megfogalmazása szerint – legbecsültebb korszakának tartja az itteni éveit.

„Már javában felnőtt koromban kerültem ide a feleségemmel, nagyon szép időszakot éltünk át itt kettesben. 2015-ben Újpesten házasodtunk össze, imádtuk az akkori lakásunkat. Jó volt hazajönni a Víztoronyhoz, a Laborfalvi Róza utcába, ami gyönyörű zöldövezet.”

Más élmények is Újpesthez kötik a művészt.

„Ifjúkoromban Újpestre jártunk egy helyi próbaterembe a legelső zenekarommal, a Joy-jal, miután 1998-ban leérettségiztem. Később, 2009 és 2013 között rengeteget koncerteztünk Újpesten a Retro School Banddel, sőt, nem egyszer tartottam a kerületben adventkor Zolakusztika Band koncerteket.”

Zola azt is elárulta, akárhányszor Újpesten jár, megdobban a szíve, amikor meglátja a Víztornyot. Zoltán és zenekara rengetegszer tér vissza hozzánk.

„Rendszeres fellépők vagyunk, tavaly is volt New Level Empire koncert a városházánál.”

Ami pedig a legrangosabb könnyűzenei díjat, a Fonogramot illeti, legelőször nyolc éve jelölték erre a zenei elismerésre elektronikus popzenét játszó zenekarát, idén már a harmadik nominálásukat tudták végül díjra váltani.

New Level Empire

„Bár rendkívül jól­esett az elismerés, és az összes jelölésnél azt hittük, hogy na, most visszük haza a trófeát, de az igazat megvallva az a művész, aki a díjakért és elismerésért dolgozik, előttem nem igazán hiteles”

– mesélte az énekes. Mivel a New Level Empire zenekart már családos emberek alkotják, Zola úgy fogalmazott, nagyon komolyan meghatározható és körülírható az a réteg, amelyik őket hallgatja.

„Mi nem a TikTok törzsközönségének zenélünk, hanem inkább az MTV-generációhoz tartozunk. Mivel az érett hallgatókat szólítjuk meg, ezeket a platformokat választjuk, és nem erőltetjük mindenképp a tiniszlenget. Ugyanakkor nagyon jólesik, hogy a rajongóink velünk együtt öregedtek meg, bízom benne, hogy akár három generáció hallgatja majd együtt a zenekar koncertjeit”

– mesélte Zola, aki rendkívül büszke arra, hogy 2018-ban a Republickal zenélhetett együtt.

„Bízom benne, mi is olyan együttessé válhatunk, amelyiket több generáció is hallgathat. Például én azokat a zenéket, amiket 1991-ben, még általános iskolában hallgattam, most ismertetem meg a gyerekemmel.”

A korábban a Viva TV műsorvezetőjeként megismert Ujvári Zoltán elmondta, talán a pandémia volt élete egyik legtermékenyebb időszaka, hiszen a napi daráló helyett az alkotással tudott foglalkozni, ekkor írták meg a Megtörténünk című albumot.

„Elkezdtem a saját szólóalbumomon dolgozni, s közben élveztem a kertészkedést, és rengeteget voltam a családommal. Tudtam a többi munkámra is koncentrálni: filmeket és reklámokat narráltam, és az egyéb dolgaimat is intéztem. Lelkileg pedig eljött a számvetés ideje is az életemben”

– tette hozzá a frissen kitüntetett popzenész és műsorvezető.

, , , , ,