Emlékbizottság alakult az UTE alapító elnökének tiszteletére

  •  
  •  
  •  

Megalakult a Goll János Emlékbizottság, melynek célja, hogy méltó módon őrizze az UTE első elnökének emlékét. A bizottság tagjai között történetkutató, médiaszakember, szervezett szurkolói kapcsolattartó és jogász található, mindannyian fanatikus Újpest-szurkolók.

Az emlékbizottság, egyben munkacsoport pontos célkitűzése, hogy az 1907-ben elhunyt Goll János méltatlanul háttérbe szorított helyzetét, megítélését megváltoztassák, emlékét ápolják, tiszteletét újjáélesszék és személyét méltó módon elhelyezzék a köztudatban. Szeretnék, ha az alapító elnök egykori lakóhelyein táblákat, Újpesten utcanevet, emlékteret alakítanának ki. A bizottság létrejöttét személyesen jelezték az UTE és az Újpest FC legfelsőbb vezetőinek és tájékoztatták a Goll János fő életpontjaival érintett kerületi polgármestereket (Bátaszék, Újpest, Terézváros). Megkezdődött Goll János családfájának kutatása is és a közeli leszármazók felderítése is.

Az emlékbizottság munkájában Lőrincz Róbert helytörténész, Laszip Gábor UTE történeti kutató, Kecskés István média szakember, Pálinkás Gergely szervezett szurkolói kapcsolattartó és dr. Gyimesi Kende jogász is szerepet vállal. Közlésük szerint igyekeztek vegyes, de hatékony csapatot összehozni, akikben több más dolog mellett közös a lényeg: a lila-fehér színek és az UTE iránti elköteleződés.

ÚN

, , ,