•  
  •  
  •  

December 24-én minden háziasszony megőrül egy kicsit. Vagy az ünnepi ebéd, vacsora elkészítése miatt vagy azért, hogy mit vegyen fel, ha ő(k) megy, mennek vendégségbe. Szóval december 24-én délelőtt nincs az a kisgyerek, aki ne lenne láb alatt.

Ennek egyik megoldását kínálja erre a napra az Ifjúsági Ház, a Hagyd anyut főzni! programmal.

Délelőtt 9 és 12 óra között színes programmal várják a gyerekeket. Lesz itt kérem minden, mint a búcsúban. Kezdődik egy kis kézműves foglalkozással, amelynek keretében karácsonyfadíszeket készíthetnek kicsik, még kisebbek vagy nagyobbak.

Aztán 10 órától zenés bábjáték indul, Béka király címmel. És hogy miről is szól ez a mese? Nos, arról, hogy mit tehet az ember, ha piknikezés közben egy sereg békával találja magát szembe a tóparton. Megijed? Elsőre talán. Aztán kiderül, micsoda remek játszópajtás válhat belőlük. Közben megtudhatjuk, mit tegyünk, ha olyat ígértünk, amit nem sok kedvünk van betartani. Jótett helyébe jót várj, a békakirály helyébe pedig csakis a gyerekek segítségével lehetséges új királyt választani.

A bábjáték írója és rendezője Sarkadi Nagy László. A figurákat az ő tervei alapján Valler Kata és Balázs János készítette. A szereplőket Laki Móni, Tarr György és Varga Lala kelti életre.
Az 50 perces előadás után, 11 órától folytatódik a kézműves foglalkozás, lehet befejezni az elkezdett munkákat, vagy újabb díszeket kreálni.

Ez a délelőtt az Ifjúsági Ház ajándéka az újpesti családoknak, a belépés ugyanis díjtalan.

, , , , , , , , , , , ,