Hamarosan indulnak a faültetések kerületszerte

  •  
  •  
  •  

Nemsokára Újpest több pontján is láthatjuk majd, hogy az Újpesti Városgondnokság munkatársai elkezdik kiásni az őszi faültetési szezon fáinak ültetőgödreit. Idén a 2019 ősze óta ültetett fák száma várhatóan meghaladja a 2011-et.

2021 tavaszán összesen 122 új fát, most ősszel újabb 580 fát telepít városszerte az önkormányzat. A fák ültetésére a legalkalmasabb időszak az ősz, ezért kerül ilyenkor jelentősebb mennyiség telepítésre. Az őszi szezonban kétszer iskolázott fák, többek között platánok, kőrisek, hársfák vagy például juharfák kerülnek elültetésre.

„Fontos számunkra, hogy a Zöld Újpest Koncepciója mentén haladva minél több fát ültessünk közterületeinken. Természetesen nem csak számunkra fontos ez, ami nagy öröm számomra. Folyamatosan együttműködünk olyan civilekkel, mint a 10 millió fa, illetve magánvállalkozásokkal is, amelyek a mi szakmai iránymutatásunk és segítségünk mellett ültetnek fákat kerületünkben. Azt hiszem, így közösen tudunk tenni azért, hogy Újpest egyre zöldebb legyen.”

– mondta el Trippon Norbert zöld fejlesztésekért felelős alpolgármester.

Ilyen civil ültetés történt nemrégen a Szilas Parkban, ahol egy könyvelő iroda munkatársai adományoztak és ültettek el 10 új fűzfát. A faültetések pontos kezdési időpontjáról és menetéről az Újpesti Városgondnokság folyamatosan beszámol majd Facebook-oldalán és weboldalán is.

, , , , ,