Hatalmas fordítással nyert az Újpest Pakson

  •  
  •  
  •  

Nem nekünk állt a zászló, de túllépett a csapat az első félidő gondjain.

Úgy ment neki a csapat a Paks elleni idegenbeli bajnokinak, hogy legalább egy pontot jó lenne szerezni, a kieső helyen lévő Honvéd ugyanis pontazonossággal állt mögöttünk, és csak jobb egymás elleni eredményünknek köszönhető, hogy mi még nem a kiesőzónában álltunk a vasárnapi mérkőzés előtt.

A Paks szerette volna folytatni az edzőváltás óta tartó jó sorozatát.  Bár helyzetük sem volt addig, a 26. percben Gévay fejelt az újpesti kapuba az ötös sarkáról. Az első félidőben nem született több gól, az újpesti játékosokon látszott is, hogy nem hagyják az újabb pontvesztést.

Fotó: Réti Zsolt

A második játékrész elején a Paks az öltözőben maradt, amelyet csapatunk ki is tudott használni. Az 50. percben Antonov lőtt a bal alsóba jó 18 méterről. A csapat nem elégedett meg a döntetlennel, tíz perccel később a hétközi kupameccset is eldöntő Beridze rúgott gólt 15 méterről.

Ezután feltámadni látszottak a hazaiak, de pontot már nem tudtak menteni. A kitámadás meg is bosszulta magát,  a mérkőzés legvégén a csereként beálló Szakály Péter csípett meg egy hosszú labdát, majd „brazilosan” átemelte a kapust, ezzel beállítva az 1-3-as végeredményt. Ha a Zalaegerszeg nem győz a MOL Fehérvár ellen, a nyolcadik helyről várhatjuk a következő fordulót.

Fotó: Réti Zsolt

A csapatra a jövő héten két meccs is vár: előbb szerdán a Budafokot fogadja a csapat, szombaton pedig a kupában már legyőzött felcsútiak várnak Michael Oenning tanítványaira.

, , ,