Helyreállították a hiányos teknős szobrot

  •  
  •  
  •  

Dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármesterének javaslatára idén januárban helyreállították a Szent László téren található teknősbéka szobor évek óta hiányzó farkát.

A teknősbékát sok-sok évvel ezelőtt megcsonkították. Ezért úgy döntöttünk a javaslatom alapján, hogy a környék hangulatához méltó módon illeszkedő díszkút eredeti állapotát visszaállítjuk. Első lépésként  a megcsonkított rész került visszahelyezésre, majd a későbbiekben a csobogót is helyreállítjuk – mondta el lapunk megkeresésére az alpolgármester.

A Szent László téren – eredetileg Papp József tér –  található szobrot 1958-ban készítette Nagy Géza szobrászművész. A 60 centiméter magas, bronzból készült kútszobrot, egy 60 x 100 centiméteres beton alapra helyezték, amelyhez egy sokszög alakú medence is tartozott.

A szobor az évek során egy jelképe lett a térnek. Gyerekek játszottak és játszanak rajta, találkozási pontnak használják az itt élők, és ugyan sokak bánatára a Kolibri cukrászda már bezárt, még így is nagy népszerűségnek örvend a teknősbéka.

, , , ,