Hétköznap a teljes vonalon jár a 3-as metró

  •  
  •  
  •  

Hétköznaponként újra a teljes vonalon, Újpest-központ és Kőbánya-Kispest között jár az M3-as metró március 20-a óta. A BKK tájékoztatása szerint ugyanakkor a Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények, a lezárt állomások környéke pótlóbusszal és egyéb járatokkal közelíthető meg.

Jó hír az utasoknak, hogy már az esti órákban sem kell pótlóbuszra szállni a metróvonalon közlekedőknek. Hétvégente azonban csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között továbbra is az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

Átalakulások

Március 18-án a metróhoz kapcsolódó felszíni közlekedés hálózata, követve a felújítás során bekövetkezett változásokat, szintén átalakult.
A Nagyvárad tér és térsége a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal és a 83-as trolibusszal, a Keleti pályaudvar és a belváros felől az új jelzése szerint 23-as (korábbi 2M) és a 24-es villamosokkal, a Semmelweis Klinikák felől rövid gyaloglással vagy MOL Bubival érhető el.

A Lehel tér és környéke a Nyugati pályaudvartól az M14-es állomáspótló busszal, a Göncz Árpád városközpont felől a meghosszabbított útvonalon közlekedő 34-es és 106-os buszokkal érhető el.

Az M14-es és az M30-as állomáspótló buszok csak hétköznap közlekednek.

Az újpestiek számára fontos információ továbbá, hogy a 122-es busz helyett március 18-tól, a 122E busz közlekedik Káposztásmegyer és Újpest-városkapu között. A járat kevesebb megállóhelyet érint, és új útvonalon, a Megyeri úton és a Külső Szilágyi úton közlekedik mindkét irányban. A buszok a hétköznap reggeli csúcsidőben 7-8 percenként indulnak, és bővebb üzemidőben, már napközben és késő este is közlekednek.

A Lehel téri metróállomás felújítása miatt a 34-es és 106-os buszok március 20-ától, hosszabb útvonalon, a Lehel tér és az észak-budai végállomásaik között közlekednek.

Így jár a metró hétvégén

Hétvégente csak a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között a buszsávban haladó M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

Hétvégén a Lehel tér és a Nagyvárad tér is elérhető a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között közlekedő M3-as pótlóbuszokkal, ezért az M14-es és az M30-as állomáspótló járatok ekkor nem közlekednek, viszont a 34-es és a 106-os buszok a hétköznapokkal megegyezően a Göncz Árpád városközpont helyett a Lehel térig közlekednek.

A felújítással kapcsolatos további információk megtalálhatók a bkk.hu oldalon, a közlekedési központ tájékoztatása szerint pedig már csak két hónap van hátra a munkálatok végleges lezárulásáig.

, , , , ,