Húsvéti finomságok

  •  
  •  
  •  

Cukkinikrémleves: Olajon átpirítjuk az aprított hagymát és a kockázott cukkinit. Felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, borssal. 4 dl rizstejszínt elkeverünk 1 evőkanál zabpehelyliszttel és tormakrémmel, majd behabarjuk. Leturmixoljuk, vágott petrezselymet szórunk rá, és főtt tojáskarikákkal tálaljuk.

Húsvéti káposzta: A savanyú káposztát feltesszük babérlevél, lestyán és tárkony fűszerekkel, annyi vízzel, hogy ellepje. Ledarálunk sonkát, sertéshúst, hagymát, fokhagymát. 1-1 kanál zabpehelyt és búzakorpát hozzádolgozunk tojással, sóval, borssal. Gombócokat formálunk, és a káposztához tesszük. Lassú tűzön puhára főzzük.

Kókuszos torta: Piskótát sütünk, 3 lapba vágjuk. Kókusztejben vaníliapudingot főzünk vaníliás cukorral. Belekeverünk kókuszolajat, porcukrot, kókuszreszeléket, hogy krémállagú legyen. Az első piskótalapot megkenjük a krémmel. A második lapra lekvárt kenünk, megszórjuk kókuszreszelékkel. A harmadik lap belső felét megkenjük lekvárral és a reszelékre borítjuk. A torta tetejét a maradék krémmel bevonjuk. Tetejét apró csokitojásokkal, vagy csokireszelékkel díszítjük.

Paradicsomleves: paradicsomlevest készítünk, amit hagymával, zellerrel ízesítünk. Olívaolajon kockákra vágott szójatofut pirítunk sóval, borssal. Ezzel tálaljuk a levest.

Töltött padlizsán: Félbevágjuk a padlizsánokat. A kikapart belsőjét hagymával, csicseriborsó-konzervvel, sárgarépakockával olajon megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel. Megtöltjük a padlizsánokat, sajttal megszórjuk. Tepsibe rakjuk és repceolaj, só, bors, gyömbér keverékében forgatott édesburgonya hasábokat teszünk mellé.

Lettner Annamária

, ,