Címke: húsvét

31
márc

Húsvétra dekoráltak a kerületi technika versenyen

A húsvét volt a témája a kerületi technika versenynek, melyet több év kihagyás után újra megrendeztek az újpesti általános iskolásoknak. Ezúttal tizenegy iskola felső tagozatosai neveztek a versenyre, a helyszín az Újpesti Homoktövis Általános Iskola volt.
9
márc

Nyuszi ül az UP-ban − húsvéti készülődés az UP Rendezvénytérben

Március 23-án szombaton közös húsvéti készülődésre hívja az újpesti családokat az önkormányzat az UP Rendezvénytérbe, ahol rengeteg színes program várja a kicsiket-nagyokat.
28
ápr

Kreatív húsvét a szociális intézménnyel

Tojásfestéssel, húsvéti ajándékokkal, sok-sok barkaággal és ünnepváró családi délutánnal köszöntötték a tavaszt Újpest szociális...
13
ápr

Ünnepi körkép

Az újpesti vallási felekezetek üzenetei a lelki megújulás időszakára.
5
ápr

Az újpesti lengyelek is húsvétoltak

Bár a romló járványhelyzet miatt fennállt a veszélye, hogy elmaradhat, végül szűk körben mégis megtartották a húsvéti ételszentelést a kerületünkben élő lengyelek. Meséltek nekünk szokásaikról, és arról is, hogyan lendülnek túl a magányon.
4
ápr

Egy éve tart már a „hosszú böjt”, de a világosság ereje legyőzi a sötétséget

Solymár Péter újpesti evangélikus lelkésszel beszélgettünk.
3
ápr

Orbán: vegye fel az oltást az is, aki húsvétra kapott behívót

Rövid videóban kérte az embereket a miniszterelnök arra, hogy az ünnepen is éljünk az oltással, ha van rá lehetőségünk.
2
ápr

Korrekt – Koltay Erika – Húsvéti népszokások (videó)

Miért mozog a húsvét, ha karácsony mindig ugyanakkor van? Miért nyúl tojja a tojást? Mióta locsolkodunk kölnivel és miért jár pénz érte? És mi köze a komatálnak húsvéthoz? Ezekre a kérdésekre is válaszolt Koltay Erika néprajzkutató-muzeológus Korrekt című műsorunkban.
2
ápr

Idén is az internetre költözik a húsvét

Nehéz időkben a lelki táplálékra még több embernek van szüksége, így természetesen nem szünetel a hitélet sem -  csak felköltözik az internetre.
31
márc

Helyi Érték – Lóránt Gábor – Húsvét előtt (videó)

Az idei húsvét több időt adhat nekünk arra, hogy a külsőségek helyett az ünnepre, annak valódi lényegére figyelhessünk, és talán megérthessük a járvány üzenetét is – mondta Lóránt Gábor, az Újpest-Belsővárosi Református Gyülekezet vezető lelkésze Helyi érték című műsorunkban.