Kreatív húsvét a szociális intézménnyel

  •  
  •  
  •  

Tojásfestéssel, húsvéti ajándékokkal, sok-sok barkaággal és ünnepváró családi délutánnal köszöntötték a tavaszt Újpest szociális intézménye és a Szent József Plébánia jóvoltából a VEKOP-program keretében, a Berda48 rendezvényházban április 8-án a hátrányos helyzetű családok.

Újpest szociális intézménye a város­rehabilitá­ciós program keretében több közösségi napot is tart az Újpest-Városkapu közelében élő, rászoruló családoknak – mondta el Ruszkai Zsolt, az intézmény igazgatóhelyettese, aki a húsvétváró kapcsán kiemelte, hogy ezeken az eseményeken családcentrikusak a programok, ahol a gyermekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, a szülők pedig – a közös élmények mellé – adományokat, illetve az aktuális ünnepkörről szóló tájékoztatót is kapnak.

Ruszkai arról is beszélt, hogy a felzárkózni igyekvő személyeknek a téllel egy nehezebb időszak ér véget, így számukra a mostani több egy hagyományos ünnepnél: a húsvét a tavasz és a feltámadás ünnepe is, az éledező, virágba boruló természet szépségei mellett sokan ilyenkor a fűtési nehézségek gondjaitól is megszabadulnak. Ugyanakkor rámutatott, hogy a családoknak dupla erőfeszítés, hogy az ünnephez méltó körülményeket teremtsenek otthon. A szociális intézmény adományai épp ezért ilyenkor is nagy segítséget jelentenek.

A Szent József Plébánia népmesemondással, zenével és egy pasztorációs program bemutatásával képviselte magát az eseményen. Csillér Edit rendezvényszervező elárulta, hogy a húsvéti ünnepkör liturgiájáról beszélgettek a résztvevő családokkal, illetve a barkaágakból készült díszekkel is utaltak Jézus jeruzsálemi bevonulásának virágvasárnapi hagyományára. A húsvéti ünnepkör világiasabb szimbólumai a tojásfestésben jelentek meg.

, , , , , ,