•  
  •  
  •  

Idén ismét megrendezik Újpest egyik legfrissebb, hagyományteremtő őszi közösségi rendezvényét, az Újpesti Tökfaragót. Október 29-én ismét az ötletes jelmezeké, a zenéé, a táncé és természetesen a gyerekeké lesz a főszerep.

„Túlzás nélkül állíthatom, hogy a 2021-es, városi rendezvényeink közül az egyik legnépszerűbb az Újpesti Tökfaragó volt”

– értékelte a tavalyi eseményt Bedő Kata, aki reméli, hogy idén is sokan vesznek majd részt a közösségépítő és szórakoztató programon.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

„Nem is volt kérdés, hogy egy ilyen magas színvonalú, családi mulatságot folytatnunk kell”

– tette hozzá a kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester, aki azt is kiemelte, hogy az önkormányzat idén is ingyenesen biztosítja a faragni valót az apróságoknak a kézműveskedéshez.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A Tökfaragónak 2022-ben is a Szent István tér ad majd otthont, ahol déltől este 5 óráig lehet töklámpásokat készíteni. A szervezők mindössze annyit kérnek, hogy szúró- vagy vágóeszközt senki se hozzon magával, mivel a helyszínen mindenki számára biztosítják majd a farigcsáláshoz szükséges alkalmatosságokat.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A rendezvényt arcfestés, színezés-rajzolás, körhinta, tombola, ugrálóvár, Camuphone verklis karaoke, diavetítés színesíti majd, akik megéheznek, azok pedig a street foodosoknál habzsolhatnak egy jót.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

11:30-tól az Ékszer Balett társulata ad ízelítőt a Pán Péter című, izgalmas előadásból, 15:30-tól a Bem Néptáncegyüttes gyermektáncosai lépnek fel, 16 órakor pedig kezdődik a rendezvény mindenki által várt fénypontja: a Csokit vagy csalunk! jelmezes körtúra. A programon részt vevő gyerekek ezúttal is térképet kapnak, ami alapján megkereshetik azokat a helyeket, ahol roppant fenyegető módon kell megjelenniük. 17 órakor meggyújtják az addig készült töklámpásokat, 18 órakor pedig a Kalap Jakab zenés fellépése zárja a mulatságot.

Fotó: Várai Mihály / Újpest Média

A szervezők arra is készülnek, ha az időjárás esetleg nem lenne kegyes a Tökfaragóhoz: rossz idő esetén a programokat október 30-án tartják meg.

, , ,