Ismételten elutasította Újpest Önkormányzata az építési vállalkozó fakivágási kérelmét a Homoktövis utcai saroktelken

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzatának – mint eddig is – szívügye a zöld, a fák védelme, nem véletlen például, hogy a Megyeri úton 250 fából álló fasort létesített idénre, 2019 ősze óta pedig 3152 fát ültetett el városszerte. Az is közismert, hogy az önkormányzat az ún. íjászközpont esetében a végletekig elment. A szemközti, Homoktövis körforgalom mellett lévő telken immáron második alkalommal utasította el az építési vállalkozó 72 fa kivágására irányuló kérelmét.

Mint az ismeretes, a Homoktövis utca – Megyeri út kereszteződésénél található ingatlan építési telek 2003 óta, azaz húsz éve magántulajdonban van, jelenleg a Fiumei Virág Zrt. a tulajdonosa. A hatályos magyar törvények szerint az építési vállalkozó ezen építési telekre jogszerűen, jogerős építési engedéllyel rendelkezik, éppen ezért esetleges jogszerű építkezését a törvények értelmében senki sem akadályozhatja meg. Vélelmezzük, hogy egyetlen törvénytisztelő magyar állampolgár sem várja az önkormányzattól sem, hogy törvénytelenséget kövessen el.

Az építési vállalkozó döbbenetes, nettó 760 millió forintos összegért lett volna hajlandó eladni az alig több mint 2000 négyzetméteres telket. Az önkormányzat igazságügyi szakértő által készíttetett szakvéleménye szerint az ingatlan nettó 165 millió forintot ér (a különbözet tehát nettó 595 millió forint), az építési vállalkozó azonban ennyiért nem kívánta eladni a tulajdonában álló ingatlant. Amennyiben az önkormányzat többet fizetne egy magántulajdonosnak, mint amennyit a telek ér, hűtlen kezelést, azaz súlyos bűncselekményt követne el. Az önkormányzat a leghatározottabban visszautasít minden olyan pártpolitikai indíttatású nyomásgyakorlást, mely súlyos bűncselekmény elkövetésére buzdítaná!

Ahogyan azt már fent megemlítettük, az önkormányzat törvényes lehetőségeinek megfelelően immáron második alkalommal utasította el az építési vállalkozó 72 fára vonatkozó fakivágási kérelmét, mellyel szemben a vállalkozó jogorvoslattal élhet.  Megkérjük az érintetteket, hogy az önkormányzati kampány keretében pártpolitikai haszonszerzés céljából hazugságokkal és csúsztatásokkal ne tévesszék meg és ne csapják be a környéken élő törvénytisztelő újpesti polgárokat, beleértve az ügyben történő pártpolitikai adatbázis építését is! Különösen vonatkozik ez a pártpolitikai hecckampányt vezető személyre, aki éveken keresztül az újpesti önkormányzat polgármesteri kabinetjében dolgozva pontosan tisztában volt az ügy körülményeivel és a törvényekkel, valamint édesanyjára, aki önkormányzati képviselőjelöltként gerjeszti az indulatokat a körzetben.

, , ,