Karácsony: kínai egyetem helyett magyar diákvárost, vagy ugrik az atlétikai VB

  •  
  •  
  •  

Karácsony Gergely lefújja a 2023-as atlétikai világbajnokság rendezését, ha Csepel és a IX. kerület határvidékén nem az eredetileg tervezett magyar Diákváros épül fel, hanem a kormány által erőltetett, rengeteg magyar hitelből, kínai munkások által épített, kínai elitegyetem koncepciója valósul meg.

„Ha nincs Diákváros, akkor élesen felvetődik a kérdés: van-e atlétikai világbajnokság”

– ezt az RTL Klubnak nyilatkozta Karácsony Gergely, aki szerint a főváros egyszerűen meg tudja akadályozni, hogy Budapesten rendezzék meg a 2023-ra tervezett világversenyt.

Ezzel pedig a kormánynak eredetileg az olimpiára tervezett sportberuházásai végleg kútba eshetnének.

Karácsony Gergely világossá tette:

a fővárosnak egyetlen e-mailjébe kerül lemondani a sportesemény rendezését, és minden eszközzel igyekeznek blokkolni a kínai oktatási intézmény Budapestre telepítését.

 

A főpolgármester az egyetem ideológiai elfogultságát a közösségi médiában is kifogásolta. Alábbi bejegyzésében például a Fudan kartájából származó idézettel szemléltette, szerinte miért problémás egy ilyen intézmény budapesti jelenléte:

Következő posztjában arról is írt, hogy a kínai egyetem a megfizethető lakhatástól fosztaná meg a magyar fiatalokat,

maga a kampusz pedig többe kerülne, mint amennyit a magyar felsőoktatásra költött az állam a járvány előtti 2019-es évben.

 

 

„El lehetne költeni ezt a pénzt a magyar egyetemekre és főiskolákra is, ott sokkal jobb helye lenne a közpénznek ahelyett, hogy közvetetten a Kínai Kommunista Párt elveit támogatnánk”

– tette hozzá Karácsony Gergely, és hangsúlyozta: a kormány maga rúgja fel a fővárossal kötött megállapodást, ha ragaszkodik a kínai egyetem felépítéséhez.

„Ebből pedig az következik, hogy ha a kormány ragaszkodik a kínai elit kampuszhoz a Diákváros helyén, akkor nem épülhet meg az atlétikai stadion sem”

– zárta sorait a főpolgármester.

, , , , , , , , , , , ,