Kétszázötven hársból álló új fasor a Megyeri úton

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Városgondnokság munkatársai már serényen ültetik a fákat városszerte. Az őszi szezonban több mint 500 új fát telepítenek közterületeinken. Többek között platánok, gömbkőrisek, gömbakácok, kislevelű hársfák, juharok szerepelnek az őszi faültetési programban.

Az eredetileg tervezett több mint 500 fa ültetésén felül egy új, 250 hársfából álló fasor telepítésébe is belekezd az Újpesti Városgondnokság dr. Trippon Norbert alpolgármester javaslata alapján a Megyeri út mindkét oldalán, a Homoktövis körforgalom és az Óceánárok utca közötti szakaszon. Ez lesz a „Megyeri fasor”. Most 105 fát ültetnek, majd tavasszal 145 fával folytatják az új fasor telepítését.

“Újpesten a fákat már a gyermekeinknek, az unokáinknak is ültetjük. Hiszen, hogy 20 vagy akár 50 év múlva milyen zöld, lakható és árnyas otthon lesz a városunk, az ma dől el, azért most kell cselekednünk!”

– mondta el dr. Trippon Norbert alpolgármester.

Azt pedig, hogy hol tart a faültetésekkel az önkormányzat az ujpesti­fa­szamlalo.hu oldalon lehet nyomon követni. Az őszi faültetési munkálatok decemberben fejeződnek be.

, , ,