Kispárna koncert – színház a gyermekeknek

  •  
  •  
  •  

Lassan rendszeressé válnak az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házában a szombati gyerekelőadások. Ezúttal is egy ilyen remek előadást ajánlunk.

Kodálytól egyszer azt kérdezték, mikor kell elkezdeni a zenetanulást, a zenével való foglalkozást? Azt válaszolta rá:

„Az anya születése előtt kilenc hónappal.”

A színházat, a színházba járást sem lehet elég korán elkezdeni ahhoz, hogy az emberben kifejlődjön a színház szeretete. Az pedig igazán fontos dolog, hiszen a színház gyakorlatilag egyidős az emberi civilizációval. Május 6-án, szombaton 10 órai kezdettel a Kispárna Mesezenekar koncertjét mutatják be egy felvonásban, Mandula világgá megy címmel.

Mandula, a kis kíváncsi kalandor, világgá megy. Hátizsákjában ott van minden, ami fontos lehet: ugrókötél, mackó, kispárna, ilyenek. Amikor elfárad, a körötte levő gyerekekkel megbeszélik, hogy mit lehetne hátrahagyni az egyre nehezebb hátizsákból. Ám közben különös hangokat hallunk, melyekről kiderül, hogy egy-egy hangszer bocsájtja ki ezeket, míg összeáll a dal is, melyek során a gyerekek – a nézők – különböző kis feladatokat oldanak, oldhatnak meg. Az előadás végére Mandula semmitől sem bír megválni. Csomagja nehéz marad, ám szíve megkönnyebbül, mikor magához ölelheti a kispárnáját. Eszébe jut az otthona, úgy dönt: hazamegy.

Helyszín: Ifjúsági Ház

Belépő: 1700 Ft

, , ,