•  
  •  
  •  

A következő hetekben a Társadalmi Hasznosság Díjas Cseriti Adománybolt hálózat is az ünnepekre hangolódik, ahol szuper kincsekre lelhetünk, melyekkel biztosan örömet szerzünk majd apunak, nagyinak vagy a huginak. Jó állapotú játék, sporteszköz, ruha, bizsu, könyv, jópofa dísztárgyak, konyhai kellékek/kütyük és még számtalan lehetőség másodkézből, ami szuper ajándék lehet.

De mi is az a Cseriti? Működésének lényege egyszerű: az emberek behozzák, és eladásra ajánlják fel megunt, már nem használt, de mások számára még értéket képviselő személyes, használati tárgyaikat. Ezeket a Cseriti tisztítja, kisebb javításokat végez rajtuk, majd jóval az eredeti áruk alatt értékesíti, a nagyobb részt alacsony jövedelműekből, kisebb részt kincskeresőkből és tudatos vásárlókból álló közönségnek.

 

 

A cseritis vásárlással társadalmilag hasznos célokat is szolgálunk, ami manapság kiemelt jelentőséggel bír: egyrészt hozzájárulunk ahhoz, hogy csökkentsük a környezetünkben felhalmozódó hulladék mennyiségét, másrészt pedig sok-sok rászoruló életminőségén is javítunk.

Már Újpesten (József Attila u. 38.) is elérhető Magyarország legnagyobb adománybolt hálózata, ahol az alacsony jövedelműek számára is elérhető áron megtalálható minden, amire egy háztartásban szükség lehet. Az újpesti adománybolt decemberben hétfőtől szombatig 09-18 óra között tart nyitva.

 

 

Vásárolj okosan!

Manapság a csapból is a fenntarthatóság, a klímaváltozás, a gyermekeink/unokáink jövőjének bizonytalansága folyik. Nem alaptalanul. Az egyik legnagyobb veszély a Föld erőforrásainak túlfogyasztása. Fogyasztói szokásainkat a vállalatok manipulatív reklámokkal befolyásolják, akiket a minél nagyobb profit elérése motivál. Érthető. Úgy hívják, fogyasztói társadalom.

A karácsony közeledtével biztosan sokan tapasztaljuk, hogy eluralkodik rajtunk a költekezési és a megfelelési kényszer. Az ajándékozás „szükségessége” sok-sok felesleges vásárlást, és ezáltal felesleges környezeti terhet generál, arról nem is beszélve, hogy sokunkat a teljes anyagi csődbe sodor. Különösen igaz ez most, a COVID 2. hullám derekán, mely sokunk pénztárcáját is súlyosan érinti. Ám’ ennek nem muszáj így lennie. A legjobb lenne, ha teljesen elkerülnénk a vásárlást. De hát mégiscsak karácsony van…

De miért ne vásárolnánk olyan jó állapotban lévő társasjátékot, amit kis gazdája anno háromszor használt, miért ne vennénk például olyan sálat, amit azért hozott be valaki, mert már három hasonló van neki, vagy miért ragaszkodnánk ahhoz, hogy egy könyv csak akkor képvisel értéket, ha újonnan vásároljuk meg?!

, , ,