•  
  •  
  •  

Február 7-én átadták, és február 12-étől már várja is a pácienseket a mammográfiai diagnosztikai központ az újpesti SZTK földszintjén, a laboratórium helyén. A teljes körű emlődiagnosztika már tavaly szeptembertől elérhető a szakrendelőben, a most átadott beruházás nyomán pedig alaposan fel is gyorsulhatnak, így túlzás nélkül életeket menthetnek az itt elvégzett vizsgálatok.

Dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere elmondta, több mint 60 millió forintba került az új, csúcstechnológiás FujiFilm mammográfiai berendezés, melynek a környezete is megújult. „Az önkormányzat forrásaiból a várót, a vizsgálót és magát a létesítményt is felújítottunk. Maga a berendezés annyira korszerű képalkotó diagnosztikával rendelkezik, hogy gyorsabban és rendkívül precízen észreveszi már a legkisebb elváltozást is” – fejtette ki a városvezető, aki azt is elmondta, a bejelentkezéstől számítva másfél héten belül megtörténnek a szűrővizsgálatok, majd legkésőbb hét napon belül elkészül a lelet is.

fotó: Trippon Norbert (facebook)

A korszerűen felszerelt 27 négyzetméteres mammográfiai- és 16 négyzetméteres ultrahang vizsgáló mellett önálló recepció, tágas váró és a korábbinál lényegesen nagyobb öltözőhelyiség javítja a betegellátás minőségét. A beruházás az Egészséges Budapest Program és az önkormányzat forrásaiból valósulhatott meg. A beutalót minden esetben háziorvostól vagy szakorvostól kapja a páciens, innentől pedig már mindent egy helyen lehet elvégezni. A helyben és gyorsan elvégezhető alapos mammográfiai vizsgálatok lehetősége tehát adott a szakrendelőben, és már csak az újpestieken áll, élnek-e vele.

BJ

fotó: Trippon Norbert (facebook)

fotó: Trippon Norbert (facebook)

, , , ,