Mammográfiás szűrési akció az újpesti pedagógusok számára

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Szakrendelő a nyári szünet ideje alatt mammográfiás szűrésre várja a kerület oktatási-nevelési intézményeiben dolgozó pedagógusokat. Az akció célja, hogy hozzájáruljanak az egészségmegőrzéshez és az esetlege súlyos betegségek megelőzéséhez.

A mellrák korai stádiumban történő felismerése kulcsfontosságú a sikeres kezelés szempontjából, ezért rendkívül fontos a szűrővizsgálaton való részvétel. A szűréssel az emlőrákot még annak tünetmentes stádiumában fel lehet fedezni, amikor a kezelés sikeressége a legnagyobb − áll a Szakrendelő közleményében.

A szűrővizsgálatra hétköznapokon 7 óra és 19.30 között, személyesen lehet időpontot foglalni, vagy abban az esetben, ha az illető korábban már járt a Szakrendelőben, telefonon is kérhet időpontot. Erre hétfőtől csütörtökig 13 és 14 óra között, a 0620-3706765 és a 0620-3712933 telefonszámokon van lehetőség. A vizsgálatra minden újpesti intézményben dolgozó pedagógust szeretettel várnak, függetlenül attól, hogy a IV. kerületben élnek-e.

A jelentkezéshez TAJ-kártya, lakcímkártya és munkáltatói igazolás szükséges, továbbá háziorvosi, vagy szakorvosi beutaló, illetve valamennyi releváns előzmény (pl. korábbi leletek). A mammográfiás szűrésről, a vizsgálat menetéről további információk ezen a linken érhetők el.

Az Újpesti Szakrendelő új mammográfiai diagnosztikai központját idén februárban adták át. A pácienseket felszerelt 27 négyzetméteres mammográfiai- és 16 négyzetméteres ultrahang vizsgáló várja, a szűrést pedig csúcstechnológiás FujiFilm diagnosztikai berendezéssel végzik, amely gyorsan és rendkívül precízen észreveszi már a legkisebb elváltozást is.

ÚN

, , , ,