Meglátogatták a rendőrök az égő házból kimentett kisfiút

  •  
  •  
  •  

November 23-án két rendőr mentette meg az életét egy 12 éves kisfiúnak, akit egy rákospalotai égő házból hoztak ki. Balázskát Dr. Terdik Tamás dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya, Tóth Tamás Géza főtörzszászlós és Sütő Krisztián zászlós látogatta meg csütörtökön.

A rendőrök ajándékokat vittek a kisfiúnak és a testvéreinek. Balázska megismerte és meg is ölelte azt a két rendőrt, akik megmentették az életét. A kisfiú a kedvenc legója mellett kapott még iskolatáskát és tanszereket is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságra még 2020. november 23-án hajnalban érkezett bejelentés, miszerint Budapest XV. kerületében, a Pázmány Péter utcában kigyulladt egy épület. A helyszínre elsőként a rákospalotai rendőrök értek ki, akik az égő ház tetejéről egy kisfiú segélykiáltását hallották. A járőrök a házba bejutni nem tudtak, ezért egy létrát támasztottak a tetőhöz. Az egyik rendőr a létra mellett lévő vízgyűjtőre mászott, és segített lejutni a tetőn rekedt gyereknek. A tűzesetben a gyermeket nevelő nagyszülők életüket vesztették.

 

 

Később kiderült, hogy valószínűleg szándékos gyújtogatás okozta a tragédiát. A BRFK Életvédelmi Osztály nyomozói több emberen elkövetett emberölés bűntett, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlet és különösen nagy kárt okozó rongálás bűntett miatt folytatnak eljárást egy 51 éves férfi ellen.

, , ,