•  
  •  
  •  

December 9-én délelőtt hivatalosan átadták a lakosságnak a több mint 9000 négyzetméteres Főtér-parkot, az utóbbi évek talán legjelentősebb és leglátványosabb újpesti beruházását. A kordonok elbontásával szabaddá vált a bejárás a fővárosi önkormányzat Tér-Köz városrehabilitációs pályázatának segítségével megvalósult hatalmas parkba; a lehetőséggel sokan kívántak élni már a legelső délelőttön.

Az átadóünnepségen szép számban megjelent érdeklődőket dr. Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere köszöntötte. A városvezető azt kívánta az újpestieknek, élvezzék ezt a gyönyörű közparkot, amely, mint fogalmazott, még Nyugat-Európában is ritkaságnak számít egy ilyen nagy város belső részén, központjában. Hozzátette, a csaknem egyhektáros Főtér-parkot természetesen nem most télen, hanem jövő tavasszal tudják majd teljes, valódi pompájában, több mint száz fával, vízjátékkal, zöldfallal, gyönyörű cserjékkel és virágokkal, megcsodálni a kerület lakói.

fotó: Trippon Norbert facebook-oldala

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki beszédében az Újpest szívében történt nagyszabású környezetbarát fejlesztéseket méltatta. „Ez a Főtér-park átadás a jövőbe való beruházás.” − fogalmazott − „Szeretnék gratulálni a kerület vezetésének, hogy ennyire előrelátóan gondolkodnak, az újpestiekkel közösen.”

A Főtér-park kivitelezésekor elsődleges szempontnak számított, hogy élhető, családbarát közösségi teret hozzanak létre a kerület lakói számára. A parkban sétálóutakon lehet közlekedni, melyek mentén mindenütt a régi főtér hangulatához illeszkedő padok várják a pihenni vágyókat, az Egek Királynéja nagytemplom előtti részen pedig pihenőpontokat alakítottak ki, sakkasztalokkal, ivókutakkal és napvitorlákkal. Megújult a terület közvilágítása is, a közbiztonságról pedig az önkormányzat saját költségén telepített térfigyelő kamerák gondoskodnak.

fotó: Trippon Norbert facebook-oldala

Dr. Trippon Norbert azt is elmondta, tavaszra vadonatúj játszótérrel egészül ki a Főtér-park, ahol óriáshomokozó várja majd a családokat, gyerekeket, illetve a tér egyik, még kihasználatlan sarkában zölddel benövesztett ún. promenádot alakítanak ki, ahol egy lépcsőn keresztül közvetlenül be lehet majd jutni az UP épületébe.

A nyitórendezvényen az érdeklődőknek ajándékkal, a népszerű Újpesti Levendulapark levenduláiból készített szappanokkal és illatzsákokkal kedveskedtek, és a hideg ellen mindig kiváló teával és forró csokival is megvendégelték őket.

fotó: Trippon Norbert facebook-oldala

RD

, , ,