•  
  •  
  •  

„Egy varázslatos szoba, egy mágikus hely, gyertek el, s kalandra fel!” Ezekkel a szavakkal invitálja leendő játékosait Újpest legelső szabadulószobája, a Mágus, az Ifjúsági Ház első emeletére.

Az izgalmas fejtörőket és misztikus feladványokat kínáló játék 2020 novemberében nyitotta meg kapuit, kitalálói az intézmény kulturális munkatársai, Mrva Sarolta és Friesz Nikolett voltak. Sajnos a pandémia következtében a szoba csak alig néhány napig lehetett nyitva, ám 2021 nyarától már teljes kapacitásával üzemelhet.

Elsősorban a 14 éven felülieket várják, ők azok, akik már könnyebben elboldogulnak a feladatokkal. Természetesen kisebbek is mehetnek, ilyenkor azonban szükséges egy felnőtt jelenléte is. A játék során ténylegesen senkit nem zárnak be, így azok is gazdagodhatnak egy újabb remek élménnyel, akik esetleg tartanak a bezártságtól.

Mrva Sarolta

Friesz Nikolett

A sikerhez csak lelkesedés, furfang és némi logikai érzék kell. Mindenhol rejtőzhetnek titkos segítségek és különleges megoldások, a kulcs megtalálásához azonban közös gondolkodásra és együttműködésre van szükség.

A játékidő 75 perc, a résztvevők száma pedig a 2-5 fő között a legideálisabb. A játékhoz előzetes regisztráció szükséges a szabaduloszoba@ujkk.hu oldalon, a jegyárakról és a további részletekről az Újpesti Kulturális Központ weboldalán, illetve Facebook-oldalán találhatnak bővebb információt az érdeklődők.

A tervek szerint decemberben nyit a következő szoba, amely ideiglenesen lesz látogatható, kifejezetten a 10 évesnél idősebb korosztálynak szól, és amelynek tematikája a karácsony lesz.

Végezetül álljon itt néhány buzdító szó, magától, a szoba őrétől:

„A mágus rejtvényei csak rátok várnak, ne otthon üljetek, legyetek bátrak!”

, , , , , ,