Mit tehet, ha lejárt vagy hamarosan lejár a vízórája?

  •  
  •  
  •  

A Fővárosi Vízművek tájékoztatója:

Ha Ön is társasházban él és olyan vízórával rendelkezik, amely külön csak a lakása vízfogyasztását méri, akkor lakás-mellékvízmérő tulajdonos! Ami jó, hiszen ennek köszönhetően csak annyi víz után szükséges vízdíjat fizetnie, amennyit ténylegesen elhasznál. Azonban ezt a lehetőséget könnyen el is veszítheti, ha 8 évenként nem cseréli vízmérőjét. A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén minden évben több tízezer fogyasztási helyen jár le a lakás-mellékvízmérők hitelessége. Mivel a mellékmérő a főmérővel ellentétben a felhasználó tulajdona, a cseréjét is neki kell kezdeményeznie.

De aggodalomra nincs oka! Segítünk, hogy vízóráját gond nélkül hitelesíthesse.

Vízdíjszámláján megtalálja, meddig hiteles a vízmérője! De ha a mérőről leolvassa, mikor gyártották, nyolc évet hozzáadva már meg is van, mikor kell hitelesíttetnie. A lejárat évében december 31-ig van erre lehetősége. Vagyis ebben az évben már csak alig szűk három hónapja maradt arra, hogy gondoskodjon lakás-mellékvízmérője hitelesítéséről és arról, hogy vízdíját – és egyúttal az ennél lényegesen magasabb csatornadíját – a tényleges vízfogyasztása alapján fizethesse. Nem érdemes tovább halogatnia, mert előfordulhat, hogy az év végéhez közeledve már nem lesz kapacitásuk a szerelőknek. A mérő pedig mindenképpen a hitelesítéstől számított nyolcadik év december 31-ig lesz majd ismét hiteles.

Társaságunk kiválasztott néhány olyan vállalkozást, amelyet kellően felkészültnek és megbízhatónak találtunk ahhoz, hogy ajánlani tudjuk. Mindenben segítenek: beszerzik az új mérőt, leszerelik a régit, felteszik helyére az újat, ellátják a szükséges zárógyűrűvel (plomba), és még a papírmunkát is elvégzik Ön helyett.

Szerződött partnereink listája elérhető a Fővárosi Vízművek honlapján: https://www.vizmuvek.hu/hu/kezdolap/ugyintezes/meroallas-merocsere/szerzodott-partnerek

, , ,