Mondja el Ön is, milyen Újpestet szeretne a jövőben!

  •  
  •  
  •  

Ahogyan arról májusban már írtunk, a 2015-ban életbe lépett Integrált Településfejlesztési Stratégia (Újpest2020 ITS) időbeli hatálya ebben az évben lejár. A fejlesztések folytonosságának biztosítása érdekében a képviselő-testület úgy döntött: a szükséges terveztetést, véleményeztetést idén meg kell indítani.

A kitűzött cél elsősorban a következő hét évre, középtávra meghatározni Újpest fejlesztési irányait, lehetőségeit a változó kerületi, fővárosi, országos és uniós fejlesztéspolitikákhoz igazodva, illetve a hosszútávú fejlesztési koncepcióban szükségessé váló módosítások átvezetése. A fejlesztési dokumentumok tartalma az ujpest.hu oldalon részletesebben is megismerhető.. Az ezzel kapcsolatos közlemény már májusban megjelent portálunkon, ám a tervindító lakossági fórumot a járványügyi helyzetre való tekintettel akkor nem lehetett megtartani. Most azonban sor kerül a rendezvényre: az érdeklődő újpesti lakosokat, a partnereket, valamint az Újpesti Tervtanács tagjait 2020. augusztus 12-én (szerdán) 17.00 órától a Városháza (1041 Budapest, István út 14.) 1. emeleti házasságkötő termében várják. A fórum tervezett időtartama egy óra.

A rendezvény megszervezésének célja a fejlesztési dokumentumokban foglalt célok és elhatározások rövid ismertetését követően a megjelent lakosok, partnerek észrevételeinek, véleményeinek megismerése. Erre a helyszínen kérdés-felelet formájában lesz lehetőség. A tervismertető fórumról hangfelvétel is készül, ehhez a résztvevők jelenlétükkel hozzájárulnak.

A fórum keretében a résztvevők megtehetik javaslataikat, elmondhatják észrevételeiket a kerület jövőjével kapcsolatban. Az elhangzott hozzászólások alapján elkészített, és véleményeztetésre bocsájtott dokumentumokkal kapcsolatban a későbbiekben lesz lehetőség véleményt nyilvánítani, további észrevételeket tenni.

A lakossági fórumot követően is lesz lehetőség a véleménynyilvánításra, az észrevételeket 2020. augusztus 31-ig várják a foepitesz.iroda@ujpest.hu e-mail-,illetve a 1041 Budapest István út 15. Főépítészi Iroda postacímen.

Bővebb információkat, aktuális érdekességeket a településfejlesztéssel kapcsolatban a Főépítészi Iroda honlapján a http://www.ujpest.hu/hivatal_iroda/182/105 linken olvashatnak az érdeklődők a jövőben.

, ,