•  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata megbízásából az Újpesti Sajtó Kft. fotópályázatot hirdet „Újpesti Évszakok 2020” címmel.

A pályázatra olyan fotókat várunk, amelyek Újpest értékeit, érdekességeit, jellegzetességeit, vagy akár városi hétköznapjait mutatják be az alkotó lencséjén keresztül. Fontos, hogy a képek beazonosítható képkivágásban készüljenek, vagyis az adott téma, környezet, helyszín felismerhető legyen. A fotókon szerepelhetnek természetes személyek, viszont azokat olyan módon kell ábrázolni a fényképen, hogy személyük konkrétan ne legyen felismerhető.

A kiválasztott képekből kiállítás nyílik az Újpesti Borfesztivál keretében az Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági Házban, és a legjobbak a 2021-es Újpest falinaptárba is bekerülnek.

Fotó: Kurka Géza

A pályázati anyagok formai és technikai követelményei
A pályaműveket digitális formában, a www.ujpestmedia.hu/fotopalyazat oldalon feltöltve lehet leadni.
A pályaművek leadására szolgáló felület 2020. július 20-án 0:00-tól 2020. augusztus 30-án 23:59-ig érhető el.

A képek fájltechnikai feltételei
Pályázni bármilyen digitális fényképezőgéppel, mobiltelefonnal, drónnal stb… készült képekkel, illetve analóg képek digitalizált állományaival lehet.

A pályázatra csak 2019-2020-ben készült képekkel lehet pályázni!

A fotókon minimális utómunka engedélyezett. Felhívjuk a figyelmet, hogy ez az egész kép felületére érvényes alapvető korrekciók (megvilágítottság, kontraszt, élesség, szaturáció, fekete-fehér konverzió, színegyensúly, HDR technológia) engedélyezettek, továbbá a több képből álló panorámaképek szoftveres összeillesztése is.

Fájltípus: JPG, JPEG (legjobb minőségben), PNG.
Minimális képméret: 1920 pixel (hosszabbik oldal)
A fájlok elnevezésének tartalmaznia kell a pályázó nevét és a kép címét (ékezetek nélkül), aláhúzásjelekkel elválasztva!
Minta: palyazonev_keresztnev_duna_tavasszal.jpg
Egy pályázó maximum 5 képpel nevezhet.

Pályázati feltételek
A pályázaton a játékszabályzatban megfogalmazott feltételek mellett minden 18. életévét betöltött újpesti lakos (állandó bejelentett lakcímmel) indulhat.
A fotónak egyértelműen beazonosíthatóan újpesti helyszínen kell készülnie, olyan képkivágásban, hogy a fotózott környezet jól látható legyen.

A kiállítást megnyitja, és a díjakat átadja: Bedő Kata kultúráért, oktatásért, társadalmi kapcsolatokért és kommunikációért felelős alpolgármester.
A díjak járulék- és adóterheit a szervező vállalja.
A szervező a fotók kiállítása során biztosítja, hogy a pályázó neve fel legyen tüntetve a pályaműveken.

Fotó: Kun Ádám

Az elbírálás menete
A szakmai zsűri választja ki a naptárban megjelenő fotókat és a díjazottakat. A díjazott és a kiválasztott képek alkotói értesítést kapnak a zsűri döntéséről, és a díjátadó, kiállításmegnyitó pontos időpontjáról. A zsűri a döntését nem indokolja.

A zsűri tagjai:
Vajda János fotóművész, zsűrielnök,
Németh-Kiss Diána kommunikációs tanácsadó Pont Art Média Kft.
Várai Mihály fotós, az Újpesti Sajtó Kft. képviseletében

, , ,