•  
  •  
  •  

A fővárosi tömegközlekedés három nagy cége közös nyilatkozatban nyugtatja az utasokat.

Továbbra is mindent megtesz a BKK, a BKV és az ArrivaBus a biztonságos közlekedés fenntartásáért. A három cég közös nyilatkozatban nyugtatta meg az utasokat, hogy a járvány tombolása közepette is nagy hangsúlyt fektet a biztonságra.

„A biztonságos utazás közös érdekünk, ám ez a kifejezés 2020-ban újfajta értelmet nyert. Mára mindenkiben tudatosult, hogy utazás közben az egészség védelme legalább annyira fontos, mint a közlekedési szabályok betartása. Egészségünk megőrzésében kiemelt érdemei vannak a fővárosban közlekedőknek. A Budapesti Közlekedési Központ és a szolgáltatók továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a biztonságos utazás feltételeinek megteremtésére, illetve a COVID-19 járvány visszaszorítására.”

– fogalmaz a közlemény.

Hozzátették azt is: a járvány ellenére is százezrek veszik igénybe, és nekik most is az utasok a legfontosabbak.

„A járvány visszaszorításának érdekében a kibővített takarítási protokoll részeként naponta fertőtlenítik a járművek vezetőállásait és a teljes utasteret, különös tekintettel azokra a felületekre, amelyekkel az utasok érintkeznek, ülések, kapaszkodók, nyomógombok. A járműveken kívül a metróállomások utasforgalmi területeit, a mozgólépcsők korlátait is – a megszokott napi takarításon felül – minden éjjel fertőtlenítik.”

Természetesen az utasokat továbbra is arra kérik, hogy a szabályokat tartsák be, mert azok értük vannak: aki nem teszi, pótdíjra számíthat.

„Továbbra is kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk használata a járműveken és a megállókban. A BKK munkatársai folyamatosan ellenőrzik ennek betartását, az elmúlt hónapokban 69 utast pótdíjaztak a szabályok megszegése miatt.”

, , , , ,