Önkormányzati segítséggel újult meg a Teréz-udvar épülete

  •  
  •  
  •  

A régi Újpestet idéző, 1890 körül épült, helyi védettséget élvező Teréz-udvar elnevezésű társasház hosszú idő után végre kiszabadult a ronda reklámok, a kosz és a látható helyekre felcsavarozott klímaberendezések takarásából.

A felismerhetetlenségig lepusztult, eklektikus stílusú homlokzatról az évek sajnos eltüntették az eredeti díszítések zömét, a földszinti üzletek kialakítása megszüntette a ház egységes arculatát, az erkélyek szerkezete pedig láthatóan meggyengült.

A Teréz-udvar 1920 körül

Ebből lett elege a lakóknak, akik elhatározták, hogy ismét a ház hosszú történetéhez méltó külsőt varázsolnak az épületnek. Erőfeszítéseiket pedig a kerület önkormányzata is támogatta.

Felemás állapotban

Czigler László várostervezésért, közbiztonságért és rendészetért felelős alpolgármester ezzel kapcsolatban portálunknak hangsúlyozta:

“A tervezők és a mesterek példaértékű munkát végeztek. A renováláshoz az önkormányzat nyolcmillió forinttal járult hozzá.”

Az Újpesti Városüzemeltetési és Városfejlesztési Bizottság 2020. január 29-én döntött az Árpád út 54. felújítási munkálatainak támogatásáról. A munkálatok augusztus 24. és november 4. között tartottak.

Folynak a munkálatok

A homlokzat letisztításán túl a tetőfedés és a bádogozás cseréje is kiváló műszaki és esztétikai minőségben készült el, továbbá megújultak az épület ereszcsatornái és pótolták a hiányzó díszítőelemeket.

A szükséges fugapótlás és patinázás mellett a kaput is rendbe hozták, illetve felújították az üzletek kőlépcsőit is.

“Meg kell említeni a kivitelező cég szakembereinek és Zsoldos Péternek a gondosságát: mérhetetlenül pontosan és alaposan jártak utána a technikai részleteknek és dolgozták ki azokat”

– mondta el Czigler László, aki minden közreműködő munkáját és konstruktív hozzáállását megköszönte.

, , , , ,