Önkormányzati támogatás a gyermekbetegségek megelőzéséért

  •  
  •  
  •  

A rotavírus és a meningococcus B típusú baktérium által okozott agyhártyagyulladás elleni védőoltás árának egy részét támogatásként kaphatják meg az újpesti családok – derül ki Déri Tibor Facebook-bejegyzéséből.

Ezek a vakcinák nem szerepelnek a kötelező oltási programban, ráadásul meglehetősen drágák. Ezért sok kisgyerek éppen azért nem jut hozzájuk, mert a szüleik nem tudják kifizetni a kezelést.

A polgármester arról számol be, hogy a tervek szerint az idén, azaz 2020. január 1. után született gyermekek részére igényelhető lesz a támogatás, ami nem kis tétel: a csecsemők számára kifejlesztett, a meningococcus B baktérium okozta agyhártyagyulladást megelőző vakcinát három adagban adják be, ezekhez 22.000 forintos támogatást biztosít az önkormányzat. A rotavírus elleni, két dózisú védőoltáshoz pedig 6.000 forinttal járul hozzá Újpest. A támogatás igénylésével kapcsolatban a képviselő-testület jövő heti ülését követően áll majd rendelkezésre több információ.

 

 

„Háromgyermekes édesapaként tudom, hogy anyagilag mennyire megterhelő a családok számára az állam által nem támogatott védőoltások beadatása. A még várhatóan sokáig fennálló világméretű koronavírus-járvány kapcsán különösen fontosnak tartom, hogy jövőnk zálogai, a ma születendő gyermekek a legjobb egészségi állapotban nőhessenek fel” – írja bejegyzésében Déri Tibor.

, , , , ,