Örök történet belső értékekről, hűségről, szerelemről

  •  
  •  
  •  

Hol volt, hol nem volt… kezdődik a klasszikus mese, amelynek középpontjában egy átok, a hűség és a mindent legyőző szerelem áll. És persze az örök igazság: a belső szépség minden külsőségnél ragyogóbb és többet ér minden kincsnél.

Belle és a Szörnyeteg története tele van izgalommal, varázslattal és nem utolsósorban humorral. Az elátkozott kastély lakói minden erejüket bevetik, hogy újra emberré válhassanak, miközben a „rabságban sínylődő” Belle szíve lassan megnyílik a ház ura felé.

Ám a happy end még közel sem garantált, az idő ugyanis egyre fogy, ráadásul Belle és a Szörnyeteg bimbózó románcát a lányra áhítozó pökhendi ficsúr, Gaston sem nézi jó szemmel, aki a legvégsőkig is képes elmenni azért, hogy célját elérje.

A mézes-mázas szavak mögé látó Belle azonban szívesebben fogadja a Szörnyeteg kissé bumfordi udvarlását, hiszen meglátja benne azt a jóságot és önzetlenséget, amely Gastonból mindvégig hiányzott. De vajon elegendő-e mindez ahhoz, hogy a lány szíve valódi szerelemre gyúljon, mielőtt még az utolsó rózsaszirom is lehullana; vagy örökre elveszítik egymást és Belle keze végül mégis Gastoné lesz?

Kertész Péter Jászai-díjas színművész rövid, de ízes átvezető narrációi, az Egyesült Államokból érkezett maszkok és a színházi jelmezek, a látványos háttérvetítéses díszletek és a klasszikus zenei aláfestés valódi nagyszínházi élményt biztosít.

Az óvodások és az alsó tagozatosok tátott szájjal fogják élvezni a darabot, de a nagyjából egy óra hosszúságú előadás valódi családi program lehet, hiszen a szülők, sőt, a nagyszülők is megtalálják benne mindazt, amit maguk is példaként állítanának a gyerekek elé.

, , ,