Pályázatot hirdet az Időkép: mutasd meg, hol élsz!

  •  
  •  
  •  

A #MaradjOtthon Időkép Challenge pályázat kiírói természetesen nem arra bíztatják a látogatóikat, hogy szegjék meg a kijárási korlátozást, éppen ellenkezőleg, azt hangsúlyozzák, hogy a rendkívüli járványhelyzet lehetőséget teremt arra, hogy rácsodálkozzunk a minket körülvevő saját kis háztáji „mikrovilágunkra”. A verseny résztvevőit arra kérik, hogy maradjanak otthon, és örökítsék meg fotóval vagy videóanimációval az éledező természetet saját kertjükben, erkélyükön, ablakpárkányukon. A legszebb 10 otthoni animációt időjárás-állomással díjazzák.

A kiírásban témaötleteket is adnak. Érdemes lehet például közelebbről megfigyelni az olyan jelenségeket, amelyekre máskor nem jut időnk, például a fák rügyezését, és megörökíteni azt akár közelről, akár távolról, minden fázisában, éjjel és nappal, tetszőleges tér- és időbeli felbontásban. Éppolyan szép lehet mindez gyorsított felvételek, vagy akár csak néhány képkockás, animált gifek formájában – de fordítva, szuperlassított videókon is.

Bárki pályázhat fotósorozataival, animációival, videóival, e-mailben küldve el az anyagot (vagy, ha túl nagy, akkor valamilyen fájlmegosztó weboldalra történő feltöltés és linkelés segítségével).

Egyetlen feltétel van, éppen a rendkívüli helyzetre való tekintettel: minden vizuális képanyagnak otthon (saját kert / kertgazdaság, gyümölcsös, veteményes, erkély, ablakpárkány stb.) kell készülnie.

, , ,