Pásztor Erzsi süteményét már eddig is sokan szerették. Ahogy a művésznő mondta, aki evett belőle, annak annyira ízlett, hogy azonnal elkérte tőle a receptúrát. Közkívántra megosztjuk tehát most olvasóinkkal. Reméljük, minél többen készíthetik el, akár az ünnepi asztalra is ezt az igazán ízletes házi sütit. Hiszen amennyire egyszerű elkészíteni, annyira finom.
Hozzávalók:
A száraz anyaghoz:
30 dkg liszt,
20 dkg kristálycukor,
1 cs. sütőpor,
pici só
1 cs. sütőpor,
pici só
A folyékony anyaghoz:
3 dl tej,
4 tojás,
2 dl tejföl
2 dl tejföl
Ezen kívül:
10 dkg vaj,
75 dkg túró,
3 zacskó vaníliás cukor,
két marék kristálycukor,
citromhéj,
mazsola.
75 dkg túró,
3 zacskó vaníliás cukor,
két marék kristálycukor,
citromhéj,
mazsola.
5 dkg vajjal kikenünk egy nagy tepsit. A száraz anyagot összekeverjük, majd a mennyiség felét beleöntjük a tepsibe. Erre rászórunk 75 dkg túrót, 3 zacskó vaníliás cukrot, két marék kristálycukrot, citromhéjat, mazsolát.
Ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék száraz anyagot.
Ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta a maradék száraz anyagot.
A folyékony részhez való alapanyagokat habverővel összedolgozzuk és ráöntjük a tepsiben található száraz alapanyagra, amit utána még egy marék kristálycukorral megszórunk. A maradék, 5 dkg vajat kis darabkákban eloszlatjuk a sütemény legtetején.
180 fokos sütőben 1 óra hosszáig sütjük.